Który z tych produktów NIE pochodzi z fermentacji proteolitycznej?
Wyniki
niepoprawna odpowiedź
Fermentacja proteolityczna produkuje potencjalnie toksyczne substancje, takie jak amoniak i pewne aminy ( histamina, tyramina, diaminy) i poliaminy (putrescyna, spermina, spermidyna), a także związki fenolowe takie jak krezol, indol i skatol.
Pytania
02-sie-2018 Które z tych stwierdzeń jest błędne w odniesieniu do oporności na antybiotyki? 33% poprawne
26-lip-2018 Który z tych aminokwasów występuje w dużych ilościach w mucynie (główny składnik śliny)? 34% poprawne
23-lip-2018 Natychmiast po wytrysku ruchliwość plemników oscyluje pomiędzy: 35% poprawne
12-lip-2018 Które zdanie jest prawdziwe w odniesieniu do witaminy D? 29% poprawne
Losowe pytania
21-maj-2015 Endemiczna postać grypy świń jest najczęściej wywołana przez podtypy: 33% poprawne
28-sie-2014 Która z tych chorób trzody chlewnej nie jest chorobą podlegającą obowiązkowi zgłoszenia do UE i OIE? 28% poprawne
24-paź-2013 PCV2 został poznany w roku : 36% poprawne
07-paź-2021 Jakie osiągnięcia sanitarne umożliwiły hiszpańskiemu przemysłowi wieprzowemu rozpoczęcie eksportu po przystąpieniu Hiszpanii do Unii Europejskiej? 73% poprawne
Łatwe pytania
23-lip-2020 Wskaźnik samobójstw wśród rolników w porównaniu do innych zawodów to: 71% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 93% poprawne
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 90% poprawne
07-lip-2022 Które z tych zmian hormonalnych zachodzą przed oproszeniem się lochy? 78% poprawne
Trudne pytania
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 29% poprawne
09-mar-2017 Trzy główne kierunki eksportu europejskiej wieprzowiny to: 28% poprawne
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne