Listy chorób OIE A i B zastąpiono jedną listą w roku:
Pytania
04-lip-2013 Genom świni zsekwencjonowano w: 34% poprawne
27-cze-2013 Przeciwciała przeciw PCV2 37% poprawne
20-cze-2013 Większe ryzyko wystąpienia salmonelozy istnieje w przypadku żywienia: 39% poprawne
13-cze-2013 Według danych Eurostatu 3 kraje przewodziły w zakresie liczby świń w 2012. Są to: 38% poprawne
Losowe pytania
14-lip-2016 Specjalna dieta dla loszek remontowych: 34% poprawne
07-paź-2021 Jakie osiągnięcia sanitarne umożliwiły hiszpańskiemu przemysłowi wieprzowemu rozpoczęcie eksportu po przystąpieniu Hiszpanii do Unii Europejskiej? 69% poprawne
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
07-mar-2019 Dodatki symbiotyczne to: 25% poprawne
Łatwe pytania
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
13-lut-2025 Jakie są możliwe skutki niskiego spożycia paszy przez lochę w okresie laktacji? 99% poprawne
10-sie-2023 Jaka jest rola witaminy D na poziomie jelit? 73% poprawne
Trudne pytania
02-lip-2020 Jak zmieniła się produkcja pasz dla świń w UE w 2019 r. w porównaniu do 2018 r.? 13% poprawne
23-sie-2018 W sektorze krycia/ kontroli musimy zapewnić: 18% poprawne
21-sty-2021 Jak zmienił się ubój świń w Kanadzie w pierwszych 3 kwartałach 2020 roku? 29% poprawne
19-lis-2015 Jakie są korzyści dodawania organicznych pierwiastków śladowych do paszy dla wydajności loch? 23% poprawne