W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to:
Pytania
07-sie-2014 Jakie parametry głównie poprawia skarmianie loch w laktacji paszą granulowaną? 34% poprawne
31-lip-2014 Stopień powodzenia metody zasiedl- zamknij-immunizuj w celu kontroli i eliminacji PRRSV... 25% poprawne
24-lip-2014 Jak długo wirus ASF może być zaraźliwy w szynkach i kiełbasach? 30% poprawne
17-lip-2014 Parametry, które różnią się między najbardziej i najmniej rentownymi producentami to: 33% poprawne
Losowe pytania
07-wrz-2017 Jakie strategie żywieniowe zapobiegają przywieraniu patogenów do tkanki jelitowej w fazie odsadzenia? 40% poprawne
17-mar-2022 Jaką metodę ekstrakcji stosuje się w produkcji pasz, aby uzyskać olej sojowy? 31% poprawne
13-kwi-2017 Czy istnieje związek pomiędzy występowaniem Salmonelli w stadzie świń a częstością jej występowania w tuszach z danego stada? 37% poprawne
31-paź-2019 W jaki sposób włączenie miazgi cytrusowej do paszy wpływa na emisję tlenku azotu (gazów cieplarnianych) poprzez wykorzystania odchodów jako nawozu? 45% poprawne
Łatwe pytania
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 71% poprawne
29-paź-2020 Jakiej procedury nie znajdziesz w programie kontroli PRRS McREBELTM ? 80% poprawne
09-cze-2022 Jaki jest dominujący typ zwierząt gospodarskich w Hiszpanii według jednostek hodowlanych w 2020 roku? 78% poprawne
Trudne pytania
08-lis-2018 Czym jest rezystom? 18% poprawne
18-gru-2014 Jak zmieniły się statystyki uboju świń w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie w czerwcu 2014 w stosunku do czerwca 2013? 27% poprawne
16-maj-2019 Bezpośrednie, roczne straty związane z PRRSV w USA wynoszą: 27% poprawne
18-lip-2019 Jakie kraje, w kolejności, były największymi producentami kukurydzy w sezonie 2017/2018? 17% poprawne