W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to:
Pytania
07-sie-2014 Jakie parametry głównie poprawia skarmianie loch w laktacji paszą granulowaną? 34% poprawne
31-lip-2014 Stopień powodzenia metody zasiedl- zamknij-immunizuj w celu kontroli i eliminacji PRRSV... 25% poprawne
24-lip-2014 Jak długo wirus ASF może być zaraźliwy w szynkach i kiełbasach? 30% poprawne
17-lip-2014 Parametry, które różnią się między najbardziej i najmniej rentownymi producentami to: 33% poprawne
Losowe pytania
29-gru-2016 Jakie cztery kraje są wolne od PRRS? 30% poprawne
16-lut-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w Chinach w 2022 roku? 38% poprawne
15-kwi-2021 Który kraj, po Chinach, był drugim najważniejszym rynkiem dla eksportu wieprzowiny z USA w 2020 r.? 38% poprawne
07-mar-2013 Które z tych kwasów tłuszczowych są omega 3 (ω3)? 30% poprawne
Łatwe pytania
14-maj-2020 Które szczepienie powoduje najbardziej niekorzystne reakcje behawioralne u prosiąt? 81% poprawne
26-lis-2020 Jak długo należy pozostawić sznury w kojcu w celu pobierania płynu ustnego? 79% poprawne
14-sty-2021 Co spowodowałoby regularny powrót lochy do rui? 71% poprawne
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 81% poprawne
Trudne pytania
29-maj-2014 Jaka jest rola handlu międzynarodowego w transmisji hepatitis E? 28% poprawne
19-mar-2020 Jaka część prosiąt ma zaburzenia wzrostu w macicy? 14% poprawne
09-lut-2017 Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest: 29% poprawne
16-lis-2017 Ryzyko, że siarkowodór, niezwykle niebezpieczny gaz, powstanie w zbiornikach, jest większe, gdy: 29% poprawne