W odniesieniu do obecności wirusa grypy świń w gospodarstwach, niektóre zidentyfikowane czynniki ryzyka to:
Pytania
07-sie-2014 Jakie parametry głównie poprawia skarmianie loch w laktacji paszą granulowaną? 34% poprawne
31-lip-2014 Stopień powodzenia metody zasiedl- zamknij-immunizuj w celu kontroli i eliminacji PRRSV... 25% poprawne
24-lip-2014 Jak długo wirus ASF może być zaraźliwy w szynkach i kiełbasach? 30% poprawne
17-lip-2014 Parametry, które różnią się między najbardziej i najmniej rentownymi producentami to: 33% poprawne
Losowe pytania
22-sie-2013 PCV2 jest obecny w: 45% poprawne
03-cze-2021 Co się stanie, jeśli spożycie przez lochę składników odżywczych w okresie przejściowym nie będzie wystarczające do utrzymania potrzeb organizmu? 43% poprawne
10-mar-2022 Jaki cel produkcyjny wyznaczyły Chiny dla swojej wieprzowiny? 56% poprawne
21-kwi-2022 Jaki jest jeden ze sposobów utrzymania jakości nawozowej gnojowicy? 77% poprawne
Łatwe pytania
27-cze-2024 Który wirus jest największy: ASF, PRRS czy PED? 89% poprawne
21-paź-2021 Który kraj jest głównym importerem brazylijskiej wieprzowiny w tym roku? 73% poprawne
24-gru-2024 Co to jest zwierzę typu knock-out? 84% poprawne
23-lis-2023 Który kraj ma najniższe koszty produkcji trzody chlewnej? (spośród poniższych opcji) 72% poprawne
Trudne pytania
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 25% poprawne
29-maj-2014 Jaka jest rola handlu międzynarodowego w transmisji hepatitis E? 28% poprawne
22-wrz-2016 Czy mikroflora jelitowa może być kontrolowana przez selekcję genetyczną? 26% poprawne
24-gru-2020 Cały (100%) eksport żywych, rosyjskich świń trafił do jednego kraju w miesiącach I-X 2020r. Ten kraj to: 16% poprawne