Jakie patogeny mogą spotęgować problemy związane z zakażeniem grypą?
Pytania
10-lis-2016 W USA szczepienia przeciwko PCV2 przeprowadza się od roku: 35% poprawne
03-lis-2016 Zastosowanie plastikowych osłon na buty do pobierania próbke kału i wykrywania optymalnego momentu na wdrożenie leczenia... 33% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
20-paź-2016 Świnie preferują kwasy, które są: 32% poprawne
Losowe pytania
14-cze-2018 Jaki był wskaźnik niezgodności maksymalnego limitu pozostałości leków weterynaryjnych wykrytych w UE w 2015 r. u zwierząt i w żywności pochodzenia zwierzęcego? 40% poprawne
09-maj-2013 Wielkość genomu świni wynosi: 44% poprawne
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne
07-maj-2015 W oparciu o retrospektywne badania serologiczne, pierwszy udokumentowany przypadek PRRSV w Europie datuje się na: 36% poprawne
Łatwe pytania
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 81% poprawne
23-wrz-2021 W porównaniu ze śrutą sojową, śruta słonecznikowa: 74% poprawne
20-maj-2021 Jaki jest czynnik ryzyka wystąpienia kolibakteriozy w odchowalni? 90% poprawne
23-lis-2023 Który kraj ma najniższe koszty produkcji trzody chlewnej? (spośród poniższych opcji) 72% poprawne
Trudne pytania
29-maj-2014 Jaka jest rola handlu międzynarodowego w transmisji hepatitis E? 28% poprawne
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 22% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
15-cze-2023 Jak kształtowała się produkcja trzody chlewnej we Francji w 2022 roku? 25% poprawne