Gorzki smak pokarmu powoduje u świń:
Pytania
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
28-gru-2023 Które rzeźnie są częścią Marché du Porc Breton? 25% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne
31-lip-2014 Stopień powodzenia metody zasiedl- zamknij-immunizuj w celu kontroli i eliminacji PRRSV... 25% poprawne
01-maj-2014 Gdzie obecnie prowadzi się regionalne programy kontroli PRRS? 40% poprawne
Łatwe pytania
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 93% poprawne
17-paź-2013 Jak często zaleca się wykonywać korekcję racic u loch? 71% poprawne
14-sty-2021 Co spowodowałoby regularny powrót lochy do rui? 71% poprawne
Trudne pytania
12-wrz-2019 Jakie trzy kraje wyeksportowały najwięcej wieprzowiny do UK w pierwszym kwartele 2019r.? 23% poprawne
17-sie-2017 Które stwierdzenie dotyczące świerzbu jest fałszywe? 29% poprawne
02-kwi-2015 Jakie jest zapotrzebowanie energetyczne 6-kg prosięcia? 24% poprawne
09-lut-2017 Mikrobiom świń utrzymywanych w środowisku zamkniętym i z chowanych na zewnątrz jest: 29% poprawne