Gorzki smak pokarmu powoduje u świń:
Pytania
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
23-cze-2016 Odkładanie się tłuszczu u świń poddanych immunokastracji zmienia się: 41% poprawne
08-sie-2019 Po ilu dniach zwierzę zakażone Mycoplasma hyopneumoniae wytwarza dobrą odporność i przestaje wysiewać? 33% poprawne
22-sty-2015 W jakiej fazie produkcji w US straty związane z grypą są wyższe? 32% poprawne
10-lip-2014 Na jakich terenach występuje obecnie ASF? 35% poprawne
Łatwe pytania
30-lis-2023 Jaka jest definicja One Health opracowana przez Światową Organizację Zdrowia? 95% poprawne
10-maj-2024 Które z poniższych właściwości posiadają nanocząstki srebra? 82% poprawne
24-gru-2024 Co to jest zwierzę typu knock-out? 84% poprawne
07-kwi-2022 Który kraj odsadza więcej na lochę w ciągu roku - Hiszpania czy USA? 78% poprawne
Trudne pytania
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
12-lip-2018 Które zdanie jest prawdziwe w odniesieniu do witaminy D? 29% poprawne
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne
18-gru-2014 Jak zmieniły się statystyki uboju świń w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie w czerwcu 2014 w stosunku do czerwca 2013? 27% poprawne