Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
03-paź-2024 Który kraj spożywa najwięcej wieprzowiny w Europie? 15% poprawne
19-wrz-2013 Informacja o przypadku choroby podlegającej obowiązkowi zgłaszania: 42% poprawne
03-maj-2018 Ile ubojni kontroluje 50% ubojów świń w Niemczech? 62% poprawne
02-kwi-2020 Jak nazywa się czynnik etiologiczny choroby Glassera? 56% poprawne
Łatwe pytania
05-paź-2023 Którego testu można użyć do wykrywania rotawirusa A, B i C? 74% poprawne
07-lip-2022 Które z tych zmian hormonalnych zachodzą przed oproszeniem się lochy? 78% poprawne
14-wrz-2023 Które stwierdzenie dotyczące przechowywania szczepionek jest FAŁSZYWE? 78% poprawne
23-lis-2023 Który kraj ma najniższe koszty produkcji trzody chlewnej? (spośród poniższych opcji) 72% poprawne
Trudne pytania
03-paź-2024 Który kraj spożywa najwięcej wieprzowiny w Europie? 15% poprawne
13-lut-2014 Jak pH wpływa na zakaźność PCV-2? 25% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 29% poprawne
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 22% poprawne