Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
10-sie-2023 Jaka jest rola witaminy D na poziomie jelit? 73% poprawne
07-maj-2015 W oparciu o retrospektywne badania serologiczne, pierwszy udokumentowany przypadek PRRSV w Europie datuje się na: 36% poprawne
29-mar-2018 Jaki był wpływ PED w USA na masę ubojową świń? 36% poprawne
21-kwi-2022 Jaki jest jeden ze sposobów utrzymania jakości nawozowej gnojowicy? 77% poprawne
Łatwe pytania
24-sie-2023 W jakim zakresie temperatur należy zawsze przechowywać szczepionki? 79% poprawne
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 81% poprawne
26-wrz-2024 Gdzie mogę znaleźć światową mapę ognisk ASF? 71% poprawne
14-maj-2020 Które szczepienie powoduje najbardziej niekorzystne reakcje behawioralne u prosiąt? 81% poprawne
Trudne pytania
09-maj-2019 Quorum Sensing to 28% poprawne
11-lut-2021 Co spowodowało dywergencję genetyczną, którą widzimy dzisiaj w parwowirusie? 29% poprawne
14-sie-2014 Co najbardziej poprawia rentowność najbardziej według ostatnich badań w USA? 27% poprawne
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne