Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w:
Pytania
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
26-gru-2012 Do produkcji wit D zwierzęta potrzebują: 84% poprawne
Losowe pytania
08-cze-2023 O ile UE musi zmniejszyć emisje do 2030 r. zgodnie z rozporządzeniem w sprawie wspólnego wysiłku redukcyjnego w odniesieniu do emisji gazów cieplarnianych z transportu, budynków i rolnictwa w państwach członkowskich? 71% poprawne
06-paź-2016 Lochy, u których występuje więcej uszkodzeń racic to: 32% poprawne
28-lut-2019 Przeszczepienie mikroflory kałowej u świń, które później zarażono PRRS i PCV-2 ... 32% poprawne
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 91% poprawne
Łatwe pytania
14-wrz-2023 Które stwierdzenie dotyczące przechowywania szczepionek jest FAŁSZYWE? 75% poprawne
18-lip-2024 Czym są alkaloidy pirolizydynowe? 78% poprawne
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 88% poprawne
23-kwi-2020 W jaki sposób lochy- mamki wpływają na rozprzestrzenianie się wirusa grypy? 80% poprawne
Trudne pytania
03-kwi-2014 W odniesieniu do obecności markerów oporności na zakażenia wirusem PRRS w genomie świni: 29% poprawne
16-mar-2023 Które z poniższych stwierdzeń dotyczących szczepionek autogennych jest FAŁSZYWE? 25% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne
19-maj-2022 Jak będzie się kształtować produkcja wieprzowiny w Stanach Zjednoczonych z roku na rok w 2022 r.? 22% poprawne