Jakie immunoglobuliny są związane z odpowiedzią na zakażenie pasożytnicze?
Zobacz podpowiedź w artykule Układ odpornościowy i odporność świń: Specyficzna odporność humoralna
Pytania
19-paź-2017 Jaka immunoglobulina jest syntetyzowana jako pierwsza gdy zwierzę po raz pierwszy jest zakażone wirusem? 34% poprawne
12-paź-2017 Czy komercyjna szczepionka oparta na konkretnym serotypie App wyizolowana w Europie może zapewnić ochronę przed tym samym serotypem izolowanym w Azji? 31% poprawne
05-paź-2017 Z jaką chorobą można pomylić afrykański pomór świń? 34% poprawne
28-wrz-2017 Jaka była tendencja niemieckiego przemysłu świń od listopada 2016 r. do maja 2017 r.? 30% poprawne
Losowe pytania
12-paź-2023 Jak kształtowała się produkcja wieprzowiny w UE w pierwszej połowie 2023 roku? 56% poprawne
11-sie-2022 Który z poniższych gatunków może stanowić rezerwuar dla wirusa afrykańskiego pomoru świń? 40% poprawne
03-lut-2022 Jaki procent pogłowia świń znajduje się na farmach przydomowych na Filipinach? 50% poprawne
08-sie-2019 Po ilu dniach zwierzę zakażone Mycoplasma hyopneumoniae wytwarza dobrą odporność i przestaje wysiewać? 33% poprawne
Łatwe pytania
02-maj-2024 Jaki jest pierwszy krok podczas przeprowadzania sekcji zwłok prosięcia w ułożeniu bocznym? 73% poprawne
07-sty-2021 Czy jest jakaś korzyść dla nowo odsadzonych prosiąt z większej przestrzeni przy karmnikach? 83% poprawne
09-cze-2022 Jaki jest dominujący typ zwierząt gospodarskich w Hiszpanii według jednostek hodowlanych w 2020 roku? 78% poprawne
08-cze-2023 O ile UE musi zmniejszyć emisje do 2030 r. zgodnie z rozporządzeniem w sprawie wspólnego wysiłku redukcyjnego w odniesieniu do emisji gazów cieplarnianych z transportu, budynków i rolnictwa w państwach członkowskich? 71% poprawne
Trudne pytania
09-maj-2019 Quorum Sensing to 28% poprawne
03-paź-2024 Który kraj spożywa najwięcej wieprzowiny w Europie? 15% poprawne
10-lut-2022 Jak oczekuje się, że produkcja roślin wysokobiałkowych w UE będzie ewoluować w latach 2021-2031? 25% poprawne
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne