Jak zmieniała się produkcja wieprzowiny w Chinach w pierwszej połowie 2021 r. w porównaniu z 2020 r.?
Pytania
19-sie-2021 Jaki procent pogłowia trzody chlewnej w Niemczech jest sklasyfikowany jako ekologiczny? 33% poprawne
12-sie-2021 W którym roku w UE zakazano stosowania przetworzonego białka zwierzęcego u świń? 43% poprawne
05-sie-2021 Jaka jest minimalna ilość siary, jaką potrzebuje prosię? 59% poprawne
29-lip-2021 Posłowie zatwierdzili rezolucję zakazującą używania klatek w hodowli zwierząt w UE. Ile głosów było za? 38% poprawne
Losowe pytania
01-gru-2022 Która metoda ma na celu ustanowienie populacji prawdziwie wolnej od PRRSv? 44% poprawne
15-cze-2017 Jak zmieniła się liczba ferm w Hiszpanii w latach 2007-2016? 33% poprawne
23-cze-2016 Odkładanie się tłuszczu u świń poddanych immunokastracji zmienia się: 41% poprawne
11-maj-2017 Które twierdzenie na temat siary jest prawdziwe? 41% poprawne
Łatwe pytania
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 80% poprawne
12-wrz-2024 Jaki jest główny ograniczający aminokwas egzogenny u świń? 80% poprawne
09-lip-2020 Czym jest IUGR? 74% poprawne
26-lis-2020 Jak długo należy pozostawić sznury w kojcu w celu pobierania płynu ustnego? 79% poprawne
Trudne pytania
22-maj-2014 W odniesieniu do genotypów PCV2 u świń: 26% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 25% poprawne
19-gru-2019 W ilu procentach UE samowystarczalna w odniesieniu do mączki z roślin oleistych stosowanej do karmienia zwierząt gospodarskich? 28% poprawne
27-paź-2016 Prosięta osiągają dojrzałość przewodu pokarmowego i układu immunologicznego pomiędzy 29% poprawne