Jak zmieniła się produkcja ekologicznej wieprzowiny w Wielkiej Brytanii w latach 2016-2017?
Pytania
21-cze-2018 Biała tkanka tłuszczowa odgrywa rolę w sieci neuroimmunologicznej 35% poprawne
14-cze-2018 Jaki był wskaźnik niezgodności maksymalnego limitu pozostałości leków weterynaryjnych wykrytych w UE w 2015 r. u zwierząt i w żywności pochodzenia zwierzęcego? 40% poprawne
07-cze-2018 Jaki jest główny izotyp immunoglobulin w siarze? 43% poprawne
30-maj-2018 Jak zmieniła się produkcja świń w Chile w ostatnich 5 latach? 37% poprawne
Losowe pytania
10-lis-2016 W USA szczepienia przeciwko PCV2 przeprowadza się od roku: 35% poprawne
17-lis-2016 Jakie patogeny mogą spotęgować problemy związane z zakażeniem grypą? 37% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 37% poprawne
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
Łatwe pytania
30-cze-2022 Szczepienie przeciwko zakaźnemu, zanikowemu zapaleniu nosa dotyczy: 93% poprawne
09-lis-2023 Jaki poziom różnorodności bakterii w mikrobiocie nosa przy odsadzeniu zwiększa predyspozycje prosiąt do rozwoju zapalenia błon surowiczych? 86% poprawne
20-maj-2021 Jaki jest czynnik ryzyka wystąpienia kolibakteriozy w odchowalni? 90% poprawne
30-lis-2023 Jaka jest definicja One Health opracowana przez Światową Organizację Zdrowia? 95% poprawne
Trudne pytania
31-mar-2016 Jaka jest największa ilość białka surowego, (w odniesieniu do suchej masy) które maksymalnie może strawić prosię ? 26% poprawne
04-mar-2021 Jak zmieniała się liczba ferm trzody chlewnej w Niemczech w ciągu ostatnich 10 lat? 24% poprawne
11-cze-2020 O ile niższa była cena wieprzowiny w USA 24 kwietnia w porównaniu do 24 marca? 25% poprawne
25-kwi-2013 Świnie udomowiono jednocześnie w Europie i Azji: 26% poprawne