Co jest główną zaletą indeksu genomowego w porównaniu do tradycyjnego BLUP?
Pytania
22-sty-2015 W jakiej fazie produkcji w US straty związane z grypą są wyższe? 32% poprawne
15-sty-2015 Podczas fazy epidemicznej PCVAD, liczba ubijanych świń spadła w USA o: 31% poprawne
08-sty-2015 Jeśli chodzi o wykorzystanie PCR dla diagnostyki problemów PCV2, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe? 37% poprawne
01-sty-2015 Po jakim czasie po śmierci rozpoczyna się proces autolizy w jelitach u prosiąt? 31% poprawne
Losowe pytania
17-lis-2016 Jakie patogeny mogą spotęgować problemy związane z zakażeniem grypą? 37% poprawne
01-mar-2018 Jaki% samowystarczalności był oczekiwany w rosyjskim przemyśle wieprzowym do końca 2017 roku? 31% poprawne
10-sie-2023 Jaka jest rola witaminy D na poziomie jelit? 73% poprawne
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
Łatwe pytania
14-gru-2023 Kiedy należy badać płyny z końcówek języka martwo urodzonych świń w kierunku PRRS? 73% poprawne
01-paź-2020 Rodzaj ryby wykorzystywanej do produkcji mączki rybnej i sposób jej przechowywania ma bezpośredni wpływ na które z poniższych zjawisk? 94% poprawne
20-maj-2021 Jaki jest czynnik ryzyka wystąpienia kolibakteriozy w odchowalni? 90% poprawne
21-lip-2022 'Karmienie z wyborem' (choice feeding) to: 80% poprawne
Trudne pytania
25-cze-2020 W którym momencie produkuje się laktozę i tłuszcz w siarze? 22% poprawne
16-paź-2014 Po infekcji M.hyopneumoniae następuje rozbudowa BALT: 29% poprawne
02-sty-2020 Czynniki anty-odżywcze soi to: 25% poprawne
11-cze-2020 O ile niższa była cena wieprzowiny w USA 24 kwietnia w porównaniu do 24 marca? 25% poprawne