W USA PRRS powoduje straty:
Pytania
24-sty-2013 Od czasu pierwszego opisu PCV2 w 1998 roku obecność wirusa wykazano w: 33% poprawne
17-sty-2013 Gorzki smak pokarmu powoduje u świń: 47% poprawne
10-sty-2013 Chiny wyprodukowały 51 681 tys. ton wieprzowiny w 2010 roku. W którym roku produkcja wyniosła 24 016 tys. ton? 32% poprawne
02-sty-2013 Przy chorobie Aujeszky'ego mogą występować wymioty: 38% poprawne
Losowe pytania
12-sty-2017 Czy to prawda, że świnie są wrażliwe na zakażenie wirusami grypy pochodzenia ludzkiego i ptasiego, a jeśli tak to dlaczego? 31% poprawne
16-lip-2020 Problemy kliniczne związane z PMWS dotyczą: 39% poprawne
13-sie-2015 Jeśli stosujemy w paszy drożdże browarnicze musimy mieć na uwadze, że: 33% poprawne
18-maj-2023 Co oznacza wskaźnik lub pozycja na regulatorze dozownika wody? 50% poprawne
Łatwe pytania
28-lis-2024 Loszki remontowe powinny być...? 88% poprawne
12-wrz-2024 Jaki jest główny ograniczający aminokwas egzogenny u świń? 80% poprawne
14-mar-2024 Jakie mięso w Niemczech wymaga oznaczenia pochodzenia? 91% poprawne
30-mar-2023 Które kraje zwiększyły produkcję wieprzowiny w 2022r.? 75% poprawne
Trudne pytania
12-wrz-2019 Jakie trzy kraje wyeksportowały najwięcej wieprzowiny do UK w pierwszym kwartele 2019r.? 23% poprawne
04-sty-2018 Które z poniższych zdań odnośnie głodzenia świń przed ubojem jest fałszywe? 29% poprawne
22-wrz-2016 Czy mikroflora jelitowa może być kontrolowana przez selekcję genetyczną? 26% poprawne
28-sie-2014 Która z tych chorób trzody chlewnej nie jest chorobą podlegającą obowiązkowi zgłoszenia do UE i OIE? 28% poprawne