Strona 86 - artykuły na temat aktualności
Niemcy zamykają rzeźnie z powodu COVID-19
Vion i Westfleisch zamykają ubojnie ze względu na zakażenia COVID-19 stwierdzane u procowników.
Wytyczne FDA dotyczące zgłaszania i łagodzenia skutków niedoborów leków weterynaryjnych podczas kryzysu COVID-19
Szwajcaria potwierdza PRRS
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
Narzędzie do śledzenia ograniczeń handlu żywnością
Nowe narzędzie opracowane przez IFPRI monitoruje ograniczenia w handlu żywnością i ocenia ich wpływ na dostępność żywności.
W Chinach rozpocznie się po raz pierwszy handel kontraktami futures na świnie
Dalian Commodity Exchange została zatwierdzona do prowadzenia handlu futures świniami.
USDA kupi więcej wieprzowiny w ramach działań łagodzących skutki COVID-19
Indie po raz pierwszy potwierdzają ASF
Indie potwierdziły obecność ASF w stanie Assam.
Interaktywna mapa rzeźni w USA i ich aktualny status operacyjny
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
Czy ASF w Chinach znów daje się we znaki?
Od marca tego roku zgłoszono 13 ognisk ASF, z których większość była związana z nielegalnym transportem i sprzedażą żywych świń.
Wraz z ożywieniem produkcji wieprzowiny, jej ceny w Chinach spadają
USA: Smithfield zamyka kolejny zakład z powodu COVID-19
EU: rosnący import kukurydzy, soi i rzepaku
Globalne zapasy, obfite zbiory 2019/2020 w UE i dobre perspektywy w Ameryce na następne zbiory powinny pozwolić na zadowalającą podaż na rynku w nadchodzących miesiącach.
Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.