Strona 3 - artykuły na temat bezpieczeństwo żywności
Główny Inspektorat Weterynarii uruchomił narzędzie do anonimowego zgłaszania nieprawidłowości
Hiszpania: aktywiści włamali się do rzeźni
USA: milion funtów przemycanej wieprzowiny z Chin w porcie NJ
Polska: ubój kopytnych zwierząt gospodarskich poza rzeźnią- wskazówki
Bezpieczeństwo żywności: większa przejrzystość, lepsze zapobieganie ryzyku
EU: przypadki salmonellozy i kampylobakteriozy na tym samym poziomie, listeriozy nadal rosną
Liczba zgłoszonych przypadków salmonellozy i kampylobakteriozy utrzymuje się na stałym poziomie w ciągu ostatnich pięciu lat, chociaż liczba listeriozy stale rośnie.
Szczepienie świń przeciw zakażeniom bakteriami z rodzaju Salmonella. Jakich efektów można oczekiwać?
Czy szczepienie świń przeciwko zakażeniom bakteriami Salmonella może odgrywać równie istotne znaczenie jak w przypadku drobiu?