Strona 2 - artykuły na temat białko
Larwy owadów jako źródło białka w paszy dla świń – jaka będzie przyszłość?
Zalety, wady i obecne ograniczenia stosowania larw muchy czarnej jako alternatywnego źródła białka.
Wysokostrawne źródła białka w dietach poodsadzeniowych bez ZnO
Standardowe protokoły strawności mierzą strawność tylko na końcu jelita krętego przy użyciu modeli świń rosnących. Czy te protokoły obowiązują u świeżo odsadzonych świń?
Zaktualizowano podaż białka paszowego w UE
Susza w 2018 r. w Europie miała znaczący wpływ na ogólną podaż paszy na lata 2018/19.
Susze pogrążające uprawy rolne mogą stać się normą
Wpływ ASF na przemysł paszowy i popyt na śrutę sojową w Chinach
Stany Zjednoczone są głównym dostawcą soi dla UE
Przywóz soi amerykańskiej do Unii Europejskiej wzrósł o 121% w bieżącym roku rynkowym (od lipca 2018 r. do połowy kwietnia 2019 r.) w porównaniu z tym samym okresem w poprzednim roku.
Komisja UE przedstawiła plan związany z białkami roślinnymi
Sprawozdania Komisji w sprawie białek roślinnych w UE
Niestrawione białko pokarmowe wpływa na zdrowie świń
Stosowanie niskich poziomów wysoce strawnego białka paszowego z pewnymi probiotykami może być dobrą strategią w obliczu ograniczeń w stosowaniu antybiotyków w paszy.