Produkcja białka w UE i możliwości dywersyfikacji źródeł
Zwiększenie dywersyfikacji produkcji w UE wymaga dostępnych gruntów rolnych odpowiednich dla potrzebnych upraw.
Zwiększenie dywersyfikacji produkcji w UE wymaga dostępnych gruntów rolnych odpowiednich dla potrzebnych upraw.
Niniejsze badanie ocenia obecny stan i przyszłe perspektywy produkcji białka, koncentrując się na konwencjonalnych i alternatywnych źródłach białka dla żywności i pasz.
Belgijscy federalni i regionalni ministrowie rolnictwa zaprosili swoich europejskich kolegów do Belgii, aby omówić żywność, zwłaszcza białka, jako sektor strategiczny dla przyszłości Europy.
Zielony Ład: Wchodzi w życie ustawa mająca na celu walkę z globalnym wylesianiem i degradacją lasów spowodowaną produkcją i konsumpcją w UE
Nawet 6 mln USD zostanie przeznaczone na budowę nowego zakładu, który zwiększy produkcję zrównoważonych produktów na bazie owadów przeznaczonych do karmienia zwierząt.
Susza w 2018 r. w Europie miała znaczący wpływ na ogólną podaż paszy na lata 2018/19.
Przywóz soi amerykańskiej do Unii Europejskiej wzrósł o 121% w bieżącym roku rynkowym (od lipca 2018 r. do połowy kwietnia 2019 r.) w porównaniu z tym samym okresem w poprzednim roku.