Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Unijny eksport produktów rolno-spożywczych w marcu 2017 r. osiągnął rekordową wartość w wysokości prawie 12,7 mld euro, czyli najwięcej w ciągu ostatnich pięciu lat.
W marcu brytyjski eksport świeżej i mrożonej wieprzowiny spadł o 3% w porównaniu z rokiem ubiegłym, a import wzrósł o 47% z powodu utrzymujących się niewielkich dostaw krajowych.
Globalny rynek wieprzowiny jest stosunkowo stabilny, a wzrastająca podaż z obu Ameryk łatwo wchłania się na głównych rynkach importowych w Azji, co prowadzi do stałego rozwoju indeksu cen Rabobank Five-Nation Hog Price Index. Kontynuacja silnego importu azjatyckiego wspiera ceny wieprzowiny na całym świecie.
Phil Hogan, unijny komisarz ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich, wraz z delegacją 60 osób odwiedzi Kanadę, aby promować wysokiej jakości produkty spożywcze i napoje z Europy.
Komisja uaktualniła informacje dla Rady w sprawie niedawno odkrytego skandalu w Brazylii dotczącego mięsa, związanego z nielegalnym wydaniem pozwoleń oraz nieprawidłową inspekcją rzeźni.
Miesięczna wartość eksportu rolno-spożywczego UE w styczniu 2017 r. osiągnęła poziom 10,3 mld euro, czyli o prawie 1 mld euro większy niż w styczniu 2016 r., zgodnie z najnowszym opublikowanym pod koniec marca raportem rolno-spożywczym.
Według AHDB Pork wolumen eksportu wieprzowiny czterech głównych eksporterów mięsa wieprzowego (UE, USA, Kanada i Brazylia) w ubiegłym roku wyniósł ponad 5,5 mln ton.