Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Wśród wielu tematów omówionych w trakcie spotkania znalazły się między innymi dalsza praca nad uznaniem regionalizacji wdrożonej w Polsce w odniesieniu do ASF, w celu wznowienia eksportu mięsa wieprzowego.
Wśród omawianej tematyki są m.in.: przedstawienie aktualnej sytuacji epizootycznej dotyczącej kontroli i zwalczania afrykańskiego pomoru świń ze szczególnym uwzględnieniem uznania przez stronę chińską zasady regionalizacji
Według najnowszych danych opublikowanych przez UE odnotowano wzrost eksportu wieprzowiny o 26,5% w pierwszym trymestrze 2016 roku, w sumie 924,902 ton.
Dla miesięcznych wartości eksportu, najwyższe wzrosty zostały osiągnięte w przypadku wieprzowiny (z 318 mln € do 422 mln € w marcu 2016 roku, co stanowi wzrost o 32,5%)
Nowe przepisy celne weszły w życie 1 maja. Mają one ułatwić działania firmom, które handlują w Europie i zapewnić lepszą ochronę konsumentom w odniesieniu do towarów podrobionych i nielegalnych.
Specjalnie dla wystawców uczestniczących w targach przygotowane zostało stoisko kampanii, przeznaczone dla producentów i przetwórców mięsa wieprzowego.