Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Chociaż Rosja przyjęła zalecenia WTO, zakaz ten nadal obowiązuje z uwagi na rosyjskie embargo na kilka krajów (w tym wszystkie kraje UE) z przyczyn politycznych.
Nazwa „kiełbasa piaszczańska” pochodzi od miejsca jej wytworzenia, dawnej podkrakowskiej wsi – Piasków Wielkich. Mieszkańcy tych terenów trudnili się głównie produkcją mięsa i wędlin, w tym kiełbasy piaszczańskiej.
Komisja Europejska zatwierdziła na mocy unijnego rozporządzenia w sprawie kontroli łączenia przedsiębiorstw, uzyskanie wspólnej kontroli nad zarówno Grupą Zur Mühlen, jak i Grupą Asset przez Clemensa Tönnies i Roberta Tönnies, z siedzibą w Niemczech.
Międzynarodowa Agencja Badań nad Nowotworami (IARC) i agencja dot. nowotworów Światowej Organizacji Zdrowia, oceniły rakotwórczość spożywania przetworzonego mięsa czerwonego
Akt Genewski pozwala na międzynarodową rejestrację oznaczeń geograficznych (GIS) oprócz nazw pochodzenia i zezwala na przystąpienie do porozumienia lizbońskiego przez niektóre organizacje międzyrządowe.
22 lipca 2014 r. został skierowany do konsultacji społecznych projekt rozporządzenia w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie.
Po 1 września 2014 roku polscy producenci tradycyjnie wędzonych produktów mięsnych będą mogli stosować obecnie obowiązujące limity dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA).