artykuły na temat koszty
Dlaczego pierwsze dni po odsadzeniu są tak ważne?
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Dlaczego w ostatnim czasie wzrosło zainteresowanie firm produkcyjnych i grup mięsnych nabywaniem gospodarstw rolnych w Hiszpanii? Analizujemy możliwe przyczyny
Przeprowadziliśmy ankietę wśród naszych czytelników, aby dowiedzieć się, dlaczego uważają, że te zmiany mają miejsce i dlaczego firmy integratorskie i grupy mięsne kupują farmy.
Globalny kwartalny raport Rabobanku dotyczący wieprzowiny za 3. kwartał 2024 r.
Pozytywne czynniki wspierają budowanie zaufania do łańcuchów dostaw wieprzowiny, ale ryzyko jest nadal obecne.
Belgijska produkcja trzody chlewnej spada do najniższego poziomu od dziesięcioleci
Po raz pierwszy od dziesięcioleci w Belgii ubito mniej niż dziesięć milionów świń.
Koszty produkcji w amerykańskim przemyśle trzody chlewnej
Nakłady na paszę, takie jak kukurydza i śruta sojowa, stanowią około 52% całkowitych kosztów produkcji w USA.
Niechęć personelu fermy do eutanazji świń
Głęboka introspekcja z perspektywy naszych pracowników.
Dania wprowadzi podatek od CO2 dla ferm
Dania jako pierwszy kraj na świecie wprowadzi podatek od emisji CO2 w rolnictwie.
Polska: młodzi rolnicy mogą ubiegać się o premie
Co czeka polską hodowlę i produkcje trzody chlewnej?
Zagłębiamy się w to, dlaczego pogłowie trzody chlewnej w Polsce od lat spada i zastanawiamy się, czy istnieje jakakolwiek szansa na jego odbudowę.
Niepewność pozostaje stałą cechą rolnictwa w UE
Rolnictwo pozostaje pod wpływem wielu wydarzeń pozostających poza kontrolą rolników, takich jak kryzysy klimatyczne i geopolityczne, które nadal wywierają presję na rolników.
Czy czeka nas recesja? Analiza kosztów tuczu na wiosnę 2024
Obecnie cenniki w kraju właśnie są w tendencji wzrostowej. Czy ta cena pozwala na zarobek przy obecnych kosztach ponoszonych przez producentów?
Polska: MRiRW - rozmowy na temat sytuacji branży mięsnej
Produkcyjny i ekonomiczny wpływ obecności zmian w płucach świń stwierdzanych poubojowo
Wykrywanie zmian w płucach u świń poddanych ubojowi pozwala również na oszacowanie strat ekonomicznych.
Polska: nadal można ubiegać się o dofinansowanie ubezpieczeń od szkód wywołanych salmonellą
Rabobank: rynki wieprzowiny pozostają pod presją
Według raportu Rabobanku "Global pork quarterly Q1 2024", produkcja spowolni w 2024 roku.