Strona 23 - artykuły na temat mięso
"Mięso roślinne"
Czy wyrażenie „mięso roślinne” brzmi dla ciebie równie dziwnie, jak dla nas?
UE: produkcja wieprzowiny w marcu 2020 r. w porównaniu z ubiegłym rokiem
Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.
Niemcy: Dyskusja branży na temat przyszłości przemysłu mięsnego
Rządy federalny i stanowy oraz przemysł mięsny omawiają dostosowanie w całym łańcuchu: poprawę dobrostanu zwierząt, uczciwe ceny i lepsze warunki pracy.
Chiny zawieszają import wieprzowiny z niemieckiej rzeźni przez COVID-19
COVID-19: Tönnies tymczasowo zamyka ubojnię w Rheda
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Przewiduje się, że światowa produkcja mięsa zmniejszy się w 2020 r.
Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek.
Zakłady mięsne w Stanach Zjednoczonych działają w ponad 95% możliwości po skutkach pandemii COVID-19
Chiny oczekują spadku produkcji wieprzowiny
Meksyk: postęp w negocjacjach z Chinami w sprawie eksportu podrobów wieprzowych
Argentyński przemysł trzody chlewnej, branża z wieloma możliwościami w przyszłości
Wielka Brytania, drugie najważniejsze miejsce eksportu wieprzowiny z UE
12% europejskiej wieprzowiny jest eksportowane do Wielkiej Brytanii.
Rzeźnia w Niderlandach zamknięta z powodu COVID-19
Rzeźnia Vion w Grenlo będzie zamknięta przez 2 tygodnie.
Modelowanie globalnych skutków gospodarczych poważnej epidemii ASF w Chinach
Ceny wieprzowiny w Chinach nadal spadają
60% europejskiego eksportu wieprzowiny jest kierowane do Chin
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.