Strona 24 - artykuły na temat mięso
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
USDA kupi więcej wieprzowiny w ramach działań łagodzących skutki COVID-19
Interaktywna mapa rzeźni w USA i ich aktualny status operacyjny
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
USA: Smithfield zamyka kolejny zakład z powodu COVID-19
Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.
Chiny: ceny na rynku wieprzowiny spadają przez 7 tygodni z rzędu
JBS USA zamyka ubojnię z powodu COVID-19
Krótkoterminowe perspektywy dla rynków mięsa wieprzowego w UE - wiosna 2020 r
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.
UE: weterynaryjne pozostałości leków, zgodność nadal wysoka
Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.
USA: Smithfield Foods zamyka największą ubojnię z powodu COVID-19
The plant is one of the largest pork processing facilities in the U.S.
Eksport wieprzowiny w USA w lutym bije rekordy pomimo globalnych wyzwań
ASF: Meksyk wykrył i zniszczył ponad pięć ton potencjalnie niebezpiecznych produktów w portach i na lotniskach
Chiny: uwolniono rezerwy wieprzowiny, ceny spadają
Wzrost produkcji trzody chlewnej w Hiszpanii w 2019 r
W ciągu ostatniego roku produkcja wieprzowiny nadal rosła i stanowiła prawie 64% całkowitego wyprodukowanego mięsa.