Strona 31 - artykuły na temat mięso
EU: przypadki salmonellozy i kampylobakteriozy na tym samym poziomie, listeriozy nadal rosną
Liczba zgłoszonych przypadków salmonellozy i kampylobakteriozy utrzymuje się na stałym poziomie w ciągu ostatnich pięciu lat, chociaż liczba listeriozy stale rośnie.
Perspektywy rolnictwa w UE: zmiana nawyków konsumentów ukształtuje rynki rolne do 2030 r
Wskaźnik cen żywności FAO spadł w listopadzie
ASF w kiełbaskach przywiezionych do Tajlandii
Spadek produkcji świń w Niemczech
Rozejm w stosunkach handlowych USA-Chiny
Nieznaczny wzrost europejskiego eksportu wieprzowiny
Europejski eksport wieprzowiny między styczniem a wrześniem 2018 r. nieznacznie wzrósł.
Nowa umowa Kanada-Stany Zjednoczone-Meksyk
Główni eksporterzy wieprzowiny z UE
Hiszpania i Niemcy są głównymi eksporterami wieprzowiny w UE. Polska jest na 5 miejscu.