Rekordowa konsumpcja wieprzowiny w Brazylii
W okresie od stycznia do czerwca br. mieszkańcy kraju spożyli średnio 18 kilogramów (kg) wieprzowiny per capita.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
W okresie od stycznia do czerwca br. mieszkańcy kraju spożyli średnio 18 kilogramów (kg) wieprzowiny per capita.
Liczba eksportowanych sztuk w pierwszych dziewięciu miesiącach tego roku wzrosła o 10,78% w porównaniu z tym samym okresem w 2021 roku.
Ogniska jersiniozy i listeriozy przenoszonej drogą pokarmową przekroczyły poziom sprzed pandemii.
FAO opublikowało "Światowa żywność i rolnictwo - Rocznik statystyczny 2022".
Spożycie i produkcja wieprzowiny zacznie się zmniejszać w ciągu najbliższych dziesięciu lat ze względu na kwestie zdrowotne, środowiskowe i społeczne.
Międzynarodowe ceny wieprzowiny wzrosły w związku ze wzrostem popytu przed zbliżającym się okresem świątecznym oraz wpływem ruchów walutowych.
To zmniejszenie całkowitego eksportu wieprzowiny jest spowodowane przewidywanym prawie 45% spadkiem sprzedaży do Chin.
Wzrost importu wynika po części z 4% spadku produkcji.
Indeks cen mięsa FAO spadł czwarty miesiąc z rzędu.
Chiński import wieprzowiny i podrobów pozostaje znacznie poniżej poziomu z tego samego okresu poprzedniego roku.
Sierpniowy eksport amerykańskiej wieprzowiny przekroczył wartości sprzed roku po raz pierwszy od 2022 roku - wynika z danych opublikowanych przez USDA i opracowanych przez U.S. Meat Export Federation (USMEF).
Do tej pory w tym roku Filipiny zaimportowały 545 214 ton wieprzowiny i produktów wieprzowych.
Zatwierdzono projekt ustawy o oznakowaniu środków spożywczych typem hodowli zwierząt, z których zostały pozyskane
Indeks cen mięsa FAO we wrześniu nieznacznie się obniżył, ale światowe ceny wieprzowiny wzrosły.
Utrzymujące się wysokie koszty paszy i ASF nadal ograniczają wzrost produkcji wieprzowiny w UE.
Według Narodowej Komisji Rozwoju i Reform cena detaliczna chudej wieprzowiny weszła w strefę alarmową nadmiernego wzrostu.