UE: zmiany w kontrolach urzędowych produktów pochodzenia zwierzęcego
Rozporządzenie wyjaśnia niektóre aspekty praktycznych ustaleń dotyczących badania poubojowego.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
Rozporządzenie wyjaśnia niektóre aspekty praktycznych ustaleń dotyczących badania poubojowego.
Z miesiąca na miesiąc maleje eksport wieprzowiny z UE do Chin, a łączna wielkość w lipcu jest już poniżej poziomów z 2020 r.
Liczba ubojów trzody chlewnej osiągnęła najwyższy poziom od 24 lat.
Wraz ze zmianami tego nowego rozporządzenia aktualizowane są przepisy dotyczące higieny, mające zastosowanie do produktów pochodzenia zwierzęcego.
Eksport produktów rolno-spożywczych i rybołówstwa osiągnął w 2020 r. rekordowy poziom, do czego przyczyniła się zagraniczna sprzedaż wieprzowiny i owoców.
W pierwszej połowie 2021 roku niemiecka produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 1,2% w stosunku do tego samego okresu roku poprzedniego.
Zniesienie japońskiego embarga jest szczególnie istotne, ponieważ Japonia stanowi ważny rynek dla belgijskiego sektora wieprzowiny.
Od maja ubiegłego roku chiński import wieprzowiny i podrobów był poniżej wartości z tego samego miesiąca poprzedniego roku.
Według indeksu cen mięsa FAO, światowe ceny wieprzowiny spadły w sierpniu, podczas gdy ceny innych mięs wzrosły.
W 2020 r. spożycie produktów ekologicznych we Flandrii wzrosło o 14%, a ekologiczna produkcja wieprzowiny odnotowała znaczny wzrost.
Prognoza rolnicza OECD-FAO na lata 2021-2030 zapewnia wgląd w światową produkcję i konsumpcję wieprzowiny na następne dziesięć lat.
Zgodnie z Indeksem Cen Mięsa FAO, w czerwcu notowania cen na wszystkie reprezentowane indeksy mięs wzrosły.
Platforma Komisji dotycząca dobrostanu zwierząt zaleca ustanowienie systemu dobrowolnego znakowania na poziomie UE.
Stowarzyszenie Przemysłu Spożywczego (VdEW) oraz Związek Żywności, Napojów i Gastronomii (NGG) osiągnęły porozumienie podczas negocjacji w sprawie płacy minimalnej dla pracowników przemysłu mięsnego.
Gwałtowny spadek eksportu żywca wieprzowego do Niemiec zwiększa ubój w rzeźniach holenderskich.