Strona 14 - artykuły na temat wieprzowina
Chile: Produkcja wieprzowiny nadal rośnie
Jak wynika z najnowszego raportu Urzędu ds. Badań i Polityki Rolnej (Odepa), dotychczasowa produkcja wieprzowiny w tym roku nadal rośnie.
EU: nowe regulacje w kontroli Trichinella
Nowe rozporządzenie zmienia pobieranie próbek, referencyjną metodę wykrywania i warunki przywozu w odniesieniu do zwalczania włośni.
Niemiecki eksport wieprzowiny do Chin podwoił się w pierwszej połowie 2020 roku
USDA publikuje plan działania dla Salmonella
Plan kieruje wysiłkami agencji w walce z patogenami przenoszonymi przez żywność.
UE i Chiny podpisują przełomowe porozumienie chroniące europejskie oznaczenia geograficzne
UE i Chiny podpisały dwustronną umowę o ochronie 100 europejskich oznaczeń geograficznych (OG) w Chinach i 100 chińskich oznaczeń geograficznych w Unii Europejskiej przed uzurpacją i naśladownictwem.
Poparcie dla europejskiego znaku dobrostanu zwierząt
Podczas nieformalnego spotkania ministrów rolnictwa UE inicjatywa ministra dotycząca ogólnounijnego znaku dobrostanu zwierząt spotkała się z szerokim poparciem.
W pierwszej połowie roku UE wyeksportowała prawie 3 mln ton wieprzowiny
Od stycznia do czerwca UE wyeksportowała 2 936 271 ton wieprzowiny.
Francja: „Kartel szynkowy” ukarany przez urząd ochrony konkurencji
Tönnies zwiększa wagę podstawową i dostosowuje płatności dla rzeźni Rheda
Ze względu na zwiększoną wagę zwierząt rzeźnych Tönnies zwiększył masę podstawową.
Chiny uwolniły wieprzowinę z centralnych rezerw
Umowa UE-Chiny w sprawie oznaczeń geograficznych
Niemcy: Dyskusja branży na temat przyszłości przemysłu mięsnego
Rządy federalny i stanowy oraz przemysł mięsny omawiają dostosowanie w całym łańcuchu: poprawę dobrostanu zwierząt, uczciwe ceny i lepsze warunki pracy.
COVID-19: Tönnies tymczasowo zamyka ubojnię w Rheda
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Przewiduje się, że światowa produkcja mięsa zmniejszy się w 2020 r.
Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek.