Strona 18 - artykuły na temat produkcja
UE: produkcja wieprzowiny w marcu 2020 r. w porównaniu z ubiegłym rokiem
Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.
ARiMR: kredyty preferencyjne na spłatę zadłużenia związanego z działalnością rolniczą
Cedrob przejął ZM Silesia
COVID-19: Tönnies tymczasowo zamyka ubojnię w Rheda
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Chiny oczekują spadku produkcji wieprzowiny
Argentyński przemysł trzody chlewnej, branża z wieloma możliwościami w przyszłości
Eutanazja świń w USA: wypłaszczanie krzywej
Nasilenie krzywej eutanazji świń będzie zależeć od tego, jak skutecznie producenci spowalniają wzrost świń, a także od tego, jak skutecznie ubojnie i przetwórnie wrócą do pełnej wydajności pracy.
USA przewiduje, jak COVID-19 wstrząśnie branżą trzody w 2020 r. i 2021 r.
Polska: młodzi rolnicy mogą ubiegać się o premie
Holandia: więcej świń poddanych ubojowi i większa masa tuszy
Polska - KE: Minister Rolnictwa o pomocy dla rynku wieprzowiny po ostrych spadkach cen
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
Wraz z ożywieniem produkcji wieprzowiny, jej ceny w Chinach spadają
Zwycięży pomysłowość, innowacyjność i spryt
Wyzwania stojące przed globalnym łańcuchem wieprzowiny po pojawieniu się wielogłowej hydry, jaką jest pandemia afrykańskiego pomoru u świń i choroby COVID-19 u ludzi zapierają dech w piersiach.