Chiny dostosowują docelową liczbę loch
Zmiana ta skorygowała krajową docelową liczbę loch reprodukcyjnych z 41 milionów do 39 milionów.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zmiana ta skorygowała krajową docelową liczbę loch reprodukcyjnych z 41 milionów do 39 milionów.
Pogłowie nie wykazuje tendencji wzrostowych.
Europejscy, brazylijscy i amerykańscy eksporterzy wieprzowiny konkurują nie tylko o Chiny, ale także o Japonię i Koreę.
Według raportu Rabobanku "Global pork quarterly Q1 2024", produkcja spowolni w 2024 roku.
Produkcja roślinna osiągnęła wartość 37,3 mld euro (+1,4%), podczas gdy produkcja zwierzęca została oszacowana na 35,3 mld euro (-0,8%).
Ubój świń w 2023 r. spadły o 10% rok do roku, osiągając najniższy roczny poziom od dekady.
Poniżej przedstawiono liczbę sprzedanych świń, ilość wyprodukowanej wieprzowiny i pogłowie świń w Chinach w 2023 roku.
W 2022 r. wysokie ceny pasz spowodowały wzrost kosztów produkcji trzody chlewnej we wszystkich krajach, przy średnim wzroście o 27%.
Czy wysokie ceny sprzedaży żywca szły w parze z większą opłacalnością?
Liczba gospodarstw hodujących trzodę chlewną spadła o 35,0% od 2013 roku.
Krajowa Służba Statystyki Rolnictwa (NASS) Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych opublikowała kwartalny raport dotyczący świń.
W tym roku 333 świętowało swoje 25-lecie. Spójrzmy wstecz i zobaczmy, jak branża rozwijała się w krajach będących największymi producentami w ciągu ostatnich 25 lat.
Sektor pasz dla trzody chlewnej najbardziej ucierpiał w 2023 r., doświadczając dalszego spadku o prawie 2,5 mln ton.
Średnioterminowe perspektywy dla rynku wieprzowiny w UE do 2035 r.