UE przewiduje wzrost produkcji trzody chlewnej w 2020 r.
Oczekuje się, że w 2020 r. nieznacznie wzrośnie produkcja wieprzowiny. Sprzyjać temu będą korzystne ceny, powrót popytu konsumpcyjnego oraz solidne perspektywy eksportu.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
Oczekuje się, że w 2020 r. nieznacznie wzrośnie produkcja wieprzowiny. Sprzyjać temu będą korzystne ceny, powrót popytu konsumpcyjnego oraz solidne perspektywy eksportu.
W pierwszym kwartale 2020 r. handel rolno-spożywczy w UE-27 wzrósł o 4,7% w porównaniu do pierwszego kwartału 2019 r., pomimo rozwoju pandemii COVID-19.
Po raz pierwszy Chiny stanowiły w kwietniu ponad połowę eksportu świeżej i mrożonej wieprzowiny z Wielkiej Brytanii. Ogólny eksport wzrósł, a ceny importowe pozostały wyższe niż w ubiegłym roku.
Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek.
Eksport wieprzowiny z UE do Chin był wyjątkowo wysoki w lutym. Podajemy wartości eksportowe i importowe pszenicy, zbóż i nasion oleistych.
We wtorek po południu Unia Europejska i Meksyk zakończyły ostatni nierozstrzygnięty element negocjacji nowej umowy handlowej.
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.
Nowe narzędzie opracowane przez IFPRI monitoruje ograniczenia w handlu żywnością i ocenia ich wpływ na dostępność żywności.
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
Globalne zapasy, obfite zbiory 2019/2020 w UE i dobre perspektywy w Ameryce na następne zbiory powinny pozwolić na zadowalającą podaż na rynku w nadchodzących miesiącach.
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.