Brazylia: rekordowy ubój świń w drugim kwartale 2021 r.
Liczba ubojów trzody chlewnej osiągnęła najwyższy poziom od 24 lat.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
Liczba ubojów trzody chlewnej osiągnęła najwyższy poziom od 24 lat.
Teraz, gdy rzeźnie odrabiają zaległości spowodowane przez COVID-19, co przyniesie przyszły rok dla kanadyjskiego przemysłu trzody chlewnej?
W pierwszej połowie 2021 roku niemiecka produkcja wieprzowiny zmniejszyła się o 1,2% w stosunku do tego samego okresu roku poprzedniego.
Ubój świń w Niemczech spadł o 4,2% w pierwszym kwartale 2021 r.
Brak możliwości eksportu do krajów trzecich powoduje, że Danish Crown zmniejsza o połowę produkcję w zakładzie odkostniania w Niemczech.
Celem jest rozbudowa zdecentralizowanych obiektów w celu skrócenia odległości transportu zwierząt.
Od 15 marca Danish Crown zniesie kwoty na dostawy wieprzowiny, które zostały wprowadzone w listopadzie 2020 r.
Pomimo zamknięć rzeźni z powodu pandemii COVID-19, produkcja mięsa odnotowała jedynie niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2019.
ASF w Niemczech znacznie zmniejszył liczbę duńskich świń przeznaczonych na eksport do uboju do Niemiec. Danish Crown został zmuszony do ustalenia dwóch różnych cen.
Ponieważ produkcja trzody chlewnej nadal się poprawia, podaż wieprzowiny stopniowo się poprawia, co ma sprawić, że ceny wieprzowiny w IV kwartale będą niższe niż w ubiegłym roku.
Ze względu na zwiększoną wagę zwierząt rzeźnych Tönnies zwiększył masę podstawową.
Amerykańskie firmy zajmujące się przetwórstwem mięsa były niezwykle aktywne w identyfikowaniu i przyjmowaniu najlepszych praktyk, aby ograniczyć przenoszenie SARS-CoV2 wśród pracowników.
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Większość zagrożeń związanych z dobrostanem świń podczas uboju wynika z nieodpowiednich umiejętności personelu i źle zaprojektowanych i zbudowanych obiektów. Jest to jeden z głównych wniosków najnowszej porady EFSA na temat dobrostanu zwierząt podczas procesu uboju.