Strona 56 - artykuły na temat rynki-ekonomia
Prognozy FAO dla zbóż i nasion oleistych na 2020 r
Niemcy: produkcja mięsa nieznacznie spadła w pierwszej połowie 2020 r
FAO przewiduje kolejny globalny spadek produkcji wieprzowiny w 2020 roku
Prognozuje się, że światowa produkcja wieprzowiny drugi rok z rzędu odnotuje gwałtowny spadek, jak wynika z półrocznego raportu FAO Food Outlook na temat światowych rynków żywności.
Normalność odeszła na zawsze
Teraz najważniejsza jest elastyczność. Jak zmieni się produkcja wieprzowiny w najbliższych latach?
Francja: „Kartel szynkowy” ukarany przez urząd ochrony konkurencji
Handel produktami rolno-spożywczymi w UE: wartość eksportu wieprzowiny wzrosła w pierwszym trymestrze 2020 r
Dodatni bilans handlowy artykułów rolno-spożywczych UE-27 został wzmocniony przez utrzymujący się silny eksport wieprzowiny, pszenicy i zbóż gruboziarnistych w pierwszych czterech miesiącach 2020 r.
Tönnies zwiększa wagę podstawową i dostosowuje płatności dla rzeźni Rheda
Ze względu na zwiększoną wagę zwierząt rzeźnych Tönnies zwiększył masę podstawową.
Rabobank przewiduje zmniejszenie globalnej podaży wieprzowiny w 2020 roku
COVID-19 wstrząsnął światowym przemysłem wieprzowym, zakłócając łańcuch dostaw i powodując różne wyzwania.
Chiny ograniczają import z rzeźni z COVID-19
UE przewiduje wzrost produkcji trzody chlewnej w 2020 r.
Oczekuje się, że w 2020 r. nieznacznie wzrośnie produkcja wieprzowiny. Sprzyjać temu będą korzystne ceny, powrót popytu konsumpcyjnego oraz solidne perspektywy eksportu.
Podaż wieprzowiny w Chinach odbudowuje się po COVID-19
Rosnący w siłę rosyjski przemysł trzody chlewnej
UE: produkcja wieprzowiny w marcu 2020 r. w porównaniu z ubiegłym rokiem
Dane liczbowe sugerują, że środki ograniczające pandemię COVID-19 nie od razu wpłynęły na produkcję wieprzowiny w UE.
Handel rolno-spożywczy w UE: wartość eksportu wieprzowiny wzrosła o 58% w I kwartale 2020 r.
W pierwszym kwartale 2020 r. handel rolno-spożywczy w UE-27 wzrósł o 4,7% w porównaniu do pierwszego kwartału 2019 r., pomimo rozwoju pandemii COVID-19.