Strona 60 - artykuły na temat rynki-ekonomia
JBS USA zamyka ubojnię z powodu COVID-19
Krótkoterminowe perspektywy dla rynków mięsa wieprzowego w UE - wiosna 2020 r
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.
Kolumbia znosi cła na kukurydzę, sorgo i soję, aby obniżyć koszty produkcji pasz
Biorąc pod uwagę, że produkcja w Kolumbii jest niewystarczająca, zniesienie ceł zwiększy zdolności dostaw surowców do produkcji pasz.
Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.
W jaki sposób COVID-19 wpływa na rynek wieprzowiny i transport towarów?
Ceny wieprzowiny spadają z powodu niższego popytu w rzeźniach z niedoborami siły roboczej i problemami z dostępem do rynku zagranicznego.
Eksport wieprzowiny w USA w lutym bije rekordy pomimo globalnych wyzwań
W jaki sposób COVID-19 wpływa na prognozy światowej produkcji ziarna?
Czy wyzwania logistyczne będą utrudniać handel zbożem? Czy ograniczenia spowodują spadek nasadzeń upraw? - zastanawia się Międzynarodowa Rada Zbożowa.
Polska: kredyty preferencyjne dla rolników
Rolnicy, którzy chcą ubiegać się o pomoc w formie preferencyjnych kredytów z dofinansowaniem ARiMR, mogą składać wnioski w bankach współpracujących z Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
USA: w marcu tego roku pogłowie świń 4% w górę
Kwartalna inwentaryzacja świń z USDA: rynek, hodowla i liczba świń odsadzonych na dzień 1 marca.
Następne sześć miesięcy pod znakiem łańcuchów dostaw
Przypadkowe wstrząsy, takie jak pandemia COVID-19, poważnie zakłócają łańcuchy dostaw.
Rumunia: ASF dziesiątkuje pogłowie świń
Afrykański pomór świń nadal negatywnie wpływa zarówno na hodowlę trzody chlewnej przydomowej, jak i komercyjnej w Rumunii. Wysokie ceny wieprzowiny w UE ograniczały import wieprzowiny i żywych prosiąt w Rumunii w drugiej połowie 2019 r.
Chiny: powoli, ale pewnie podnoszą się po ASF?
Ministrowie rolnictwa UE o działaniach wobec sytuacji sektora żywnościowego z powodu COVID-19
25 marca, w środę ministrowie rolnictwa i rybołówstwa omówili sytuację sektora rolnego w obliczu COVID-19.