Strona 63 - artykuły na temat rynki-ekonomia
Niemcy zamykają rzeźnie z powodu COVID-19
Vion i Westfleisch zamykają ubojnie ze względu na zakażenia COVID-19 stwierdzane u procowników.
Narzędzie do śledzenia ograniczeń handlu żywnością
Nowe narzędzie opracowane przez IFPRI monitoruje ograniczenia w handlu żywnością i ocenia ich wpływ na dostępność żywności.
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
USDA kupi więcej wieprzowiny w ramach działań łagodzących skutki COVID-19
W Chinach rozpocznie się po raz pierwszy handel kontraktami futures na świnie
Dalian Commodity Exchange została zatwierdzona do prowadzenia handlu futures świniami.
Interaktywna mapa rzeźni w USA i ich aktualny status operacyjny
W świetle przestojów spowodowanych przez COVID-19 narzędzie to pokazuje lokalizację rzeźni świń, ich możliwości przerobowe i status operacyjny.
UOKiK: wszczęto postępowanie wobec firm stosujących tucze nakładcze
Francja potwierdza chorobę Aujeszkyego u dzików
OIE potwierdziło obecność dzików pozytywnych na chorobę Aujeszkyego po badaniach za pomocą testu ELISA w Beaulon (Allier).
Wraz z ożywieniem produkcji wieprzowiny, jej ceny w Chinach spadają
Zwycięży pomysłowość, innowacyjność i spryt
Wyzwania stojące przed globalnym łańcuchem wieprzowiny po pojawieniu się wielogłowej hydry, jaką jest pandemia afrykańskiego pomoru u świń i choroby COVID-19 u ludzi zapierają dech w piersiach.
EU: rosnący import kukurydzy, soi i rzepaku
Globalne zapasy, obfite zbiory 2019/2020 w UE i dobre perspektywy w Ameryce na następne zbiory powinny pozwolić na zadowalającą podaż na rynku w nadchodzących miesiącach.
Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19
Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.
Chiny: ceny na rynku wieprzowiny spadają przez 7 tygodni z rzędu
JBS USA zamyka ubojnię z powodu COVID-19
Krótkoterminowe perspektywy dla rynków mięsa wieprzowego w UE - wiosna 2020 r
Pomimo wysokich cen, wzrost produkcji wieprzowiny będzie ograniczony przez ograniczenia środowiskowe i utrzymujące się ryzyko ASF. Ze względu na Covid-19 transport żywych zwierząt może być ograniczony.