Strona 14 - artykuły na temat wieprzowina
Niemcy: Dyskusja branży na temat przyszłości przemysłu mięsnego
Rządy federalny i stanowy oraz przemysł mięsny omawiają dostosowanie w całym łańcuchu: poprawę dobrostanu zwierząt, uczciwe ceny i lepsze warunki pracy.
COVID-19: Tönnies tymczasowo zamyka ubojnię w Rheda
Największa niemiecka ubojnia została zamknięta.
Przewiduje się, że światowa produkcja mięsa zmniejszy się w 2020 r.
Prognozuje się, że ogólna światowa produkcja mięsa spadnie o 1,7 procent w 2020 r. Także światowa produkcja mięsa wieprzowego odnotuje gwałtowny spadek.
Chiny oczekują spadku produkcji wieprzowiny
Meksyk: postęp w negocjacjach z Chinami w sprawie eksportu podrobów wieprzowych
Argentyński przemysł trzody chlewnej, branża z wieloma możliwościami w przyszłości
Wielka Brytania, drugie najważniejsze miejsce eksportu wieprzowiny z UE
12% europejskiej wieprzowiny jest eksportowane do Wielkiej Brytanii.
Rzeźnia w Niderlandach zamknięta z powodu COVID-19
Rzeźnia Vion w Grenlo będzie zamknięta przez 2 tygodnie.
Ceny wieprzowiny w Chinach nadal spadają
60% europejskiego eksportu wieprzowiny jest kierowane do Chin
Eksport do Chin wzrósł o 77% i stanowi 60% całkowitego eksportu europejskich produktów wieprzowych.
Przegląd zmian na światowym rynku mięsa w 2019 r. - FAO
Światowa produkcja mięsa spadła o 1,0 procent po dwóch dekadach stałego wzrostu. Światowy eksport mięsa wzrósł o 6,8 procent - najszybszy wzrost rok do roku od 2012 roku.
USA: Smithfield zamyka kolejny zakład z powodu COVID-19
Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.
USA: Smithfield Foods zamyka największą ubojnię z powodu COVID-19
The plant is one of the largest pork processing facilities in the U.S.