Strona 17 - artykuły na temat wieprzowina
ASF nadal zagraża światowemu rynkowi wieprzowiny
Stany Zjednoczone wzywają do dostępu do rynku wieprzowiny w Tajlandii
Wpływ argininy i leucyny na cechy tuszy tuczników
Brazylia: imponujący wzrost eksportu wieprzowiny
USA-UE: USTR proponuje dodatkowe cła, między innymi na szynki i kiełbasy
UE: Komisja podejmuje działania przeciwko oszustwom związanym z produktami ekologicznymi
Działanie miało na celu zidentyfikowanie wrażliwych punktów w łańcuchu dostaw i skupienie się na złożonych międzynarodowych łańcuchach dostaw.
Silny eksport utrzymuje dodatni bilans handlowy UE w sektorze rolno-spożywczym
W tym miesiącu nastąpiły duże zmiany wartości eksportu, z wyraźnym wzrostem eksportu świeżego mięsa wieprzowego schłodzonego lub mrożonego.
Wpływ suplementacji monohydratem kreatyny i kwasem guanidynooctowym na tuczniki
Europejski eksport wieprzowiny w pierwszym trymestrze 2019 roku
Między styczniem a marcem 2019r. eksport wzrósł o 9%.
Znaczący wzrost importu wieprzowiny w Chinach
Meksyk znosi cła odwetowe na amerykańską wieprzowinę
Napięcia handlowe zakłócają import amerykańskiej wieprzowiny do Chin
Wzrost eksportu rosyjskiej wieprzowiny
FAO: produkcja wieprzowiny w 2018r.
Według FAO światowa produkcja wieprzowiny w 2018 r. odnotowała marginalny wzrost