Strona 8 - artykuły na temat wyposażenie i sprzęt
Jak zrównoważony system powietrznej pompy ciepła wpływa na efektywność energetyczną i produkcyjność
Obiektywny monitoring bioasekuracji (2/2)
Innowacyjny cyfrowy system kontroli bioasekuracji i jego zastosowanie do obiektywnego monitorowania wewnętrznego bezpieczeństwa biologicznego i przemieszczania się w gospodarstwie.
Zarządzanie utylizacją zwłok dla producentów świń, przegląd praktyczny (część 2)
Plusy i minusy utylizacji zwłok, hydrolizy alkalicznej, rozkładu beztlenowego, zgazowania i homogenizacji.
Starzenie się europejskich rolników pozostaje głównym wyzwaniem na obszarach wiejskich
Ocena środków wymiany pokoleń w ramach wspólnej polityki rolnej. Wsparcie w postaci płatności bezpośrednich dla młodych rolników, wsparcie inwestycyjne i pomoc na rozpoczęcie działalności gospodarczej.
Zarządzanie utylizacją zwłok dla producentów świń, przegląd praktyczny (część 1)
Plusy i minusy najczęściej używanych systemów usuwania zwłok: zakopywanie, kompostowanie, spalanie i utylizacja. Wpływ na środowisko i bioasekurację.
Wpływ kojców z podwyższoną platformą na zachowanie, dobrostan i wydajność świń
Załadunek etapowy w celu poprawy bezpieczeństwa biologicznego fermy świń
Przemieszczenie zwierząt może zagrozić bezpieczeństwu biologicznemu fermy. Istotne w zapobieganiu zakażeń krzyżowych są dobrze zaprojektowane rampy i protokoły bezpiecznego załadunku.
Automatyczne rozpoznawanie zachowań żywieniowych i żerowych świń przy użyciu metody deep learning
Top 10 w 2020r.
Spójrz wstecz na nasze najpopularniejsze artykuły w ubiegłym roku i upewnij się, że nie przegapiłeś żadnego z najczęściej czytanych artykułów.
Metoda ekstrakcyjna wykrywająca PRRSV i IAV w filtrach powietrza
Niskoemisyjne kanały na gnojowice dla chlewni używających słomę
Idealna szerokość listew i szczelin w podłodze dla komfortu loch i łatwości gospodarki odchodami
Big Dutchman: automatyczne ważenie i selekcja zwierząt
Duński hodowca organizuje dzień otwartych drzwi, zachowując dystans.
Powiązanie miejsc leżenia świń ze zmiennością środowiska w kojcach
Zrównoważona produkcja wieprzowiny w dobie zmian klimatycznych
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.