Jak zarządzać utrzymaniem obiektów na fermach loch?
Planowanie określonych zadań, monitorowanie zapasów części zamiennych, sprawdzanie elementów elektrycznych - na czym polega prawidłowe zarządzanie utrzymaniem technicznym?
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
Planowanie określonych zadań, monitorowanie zapasów części zamiennych, sprawdzanie elementów elektrycznych - na czym polega prawidłowe zarządzanie utrzymaniem technicznym?
Rozwój produkcji trzody chlewnej w kierunku dużych integratorów i rozprzestrzenianie się śmiertelnych chorób, takich jak ASF, doprowadziły do zwiększenia nacisku na bezpieczeństwo biologiczne i metody ochrony zasobów związanych z dużymi gospodarstwami trzody chlewnej.
To rozwiązanie rolnika łagodzi efekt wiatru wiejącego przez okna, niezależnie od tego, czy mamy wentylację mechaniczną czy naturalną.
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Co może spowodować wzrost współczynnika wykorzystania paszy u świń i pogorszenie średnich dziennych przyrostów bez zmiany śmiertelności?
Jakie czynniki środowiskowe mogą wpływać na współczynnik konwersji paszy? Enric Marco mówi o wpływie temperatury i wilgotności.... mogą one sprawić, że stracimy pieniądze.
Jeśli połączymy powietrze z odrobiną chłodnej wody, możliwe jest obniżenie temperatury otoczenia o kilka stopni.
Odwiedziliśmy włoską fermę, gdzie lochy są swobodnie utrzymywane w porodówce. Zadaliśmy kilka pytań, aby lepiej zrozumieć ten system.
Zwiększone wymagania dotyczące produkcji, dobrostanu, identyfikowalności; więcej zwierząt na jednego pracownika... Nie ulega wątpliwości, że technologia odegra kluczową rolę, pomagając nam stawić czoła tym wyzwaniom. Jakie są główne zalety i wyzwania związane z tym postępem?
Jakie czynniki powodują zwiększoną śmiertelność i wolno rosnące prosięta w fazie odchowu? Jak możemy rozwiązać te problemy?
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Przeprowadziliśmy wywiad z właścicielem Yangxiang, aby lepiej zrozumieć rozwój projektu i czego się nauczył.
333 wraz z Javierem Lorente odwiedza chińską fermę 28,000 loch w 9- piętrowych budynkach.