Strona 2 - artykuły na temat wentylacja
Usuwanie siarkowodoru z chlewni za pomocą biofiltra z grzybami
Wpływ paneli chłodzących na środowisko chlewni i temperaturę zwierząt
Ochrona zdrowia pracownika i bezpieczeństwo w produkcji świń
Ten artykuł jest poświęcony praktycznym sposobom, które mogą zmniejszyć ryzyko chorób i urazów związanych z zagrożeniami w produkcji świń.
Sezonowość i śmiertelność na tuczu
Ktoś może pomyśleć, że śmiertelność na półkuli północnej wzrasta w zimie ponieważ świnie mogą zamarznąć na śmierć.
Technologia oczyszczania powietrza usuwająca patogeny
Najbardziej bezpośrednia strategia zmniejszająca stężenie patogenów w powietrzu to redukcja ilości pyłu. W tym artykule opisano zastosowanie systemu jonizacji cząstek zwanego EPI.
Kontrola środowiska w okresie tuczu(II): wymagania środowiskowe
W celu kontroli środowiska, ważne jest aby: - mieć możliwość jego oceny. - poznać potrzeby poszczególnych kategorii zwierząt. - wdrożyć odpowiednie środki dostosowane do tych potrzeb.
Kontrola środowiska w okresie tuczu (I): sprawdzanie warunków środowiskowych
Człowiek jest jedynym zwierzęciem zdolnym do życia w praktycznie każdym zakątku ziemi, niezależnie od panującego tam klimatu. Jest to spowodowane jego umiejętnościami stawiania budynków, które izolują go od klimatu jakkolwiek ekstremalny by on nie był, utrzymując wewnątrz stabilne środowisko. Zwierzęta udomowione pośrednio korzystają z tej zdolności.
Strategie radzenia sobie ze stresem cieplnym u świń
Ten artykuł podsumowuje główne sposoby radzenia sobie ze stresem cieplnym świń.