artykuły na temat wydajność
Dlaczego pierwsze dni po odsadzeniu są tak ważne?
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Dwukrotna iniekcja żelaza podawana prosiętom w okresie laktacji poprawia stężenie hemoglobiny, wydajność wzrostu i cechy tuszy podczas uboju.
Wpływ poporodowego podawania meloksykamu lochom i ssania dzielonego
Zainteresowanie włączeniem mączki owadziej do paszy dla prosiąt
Wszystkie sektory hodowlane dążą do ograniczenia importu surowców białkowych. Mączki z owadów należą do kategorii skoncentrowanych źródeł białka, ale ich właściwości odżywcze są słabo udokumentowane. Ponadto próby włączenia ich do pasz dla trzody chlewnej były przedmiotem niewielu badań.
Obecna sytuacja i tendencje w branży trzody chlewnej w Chinach
Tendencje w przemyśle trzody chlewnej w Chinach należy rozpatrywać dwojako: konsumpcja wieprzowiny i produkcja trzody chlewnej.
Korzyści i wyzwania związane ze stosowaniem wysłodków buraczanych w diecie loch prośnych
Wpływ spożycia paszy po odsadzeniu na wydajność, morfologię jelit i prawdopodobieństwo wystąpienia biegunki u prosiąt
Josep Gasa i Josep Casanovas komentują ostatnie badania dotyczące wpływu spożycia paszy po odsadzeniu, zarówno z perspektywy akademickiej, jak i praktycznej.
Dania poprawia wskaźnik przeżywalności prosiąt
Śmiertelność prosiąt została zmniejszona o prawie jeden procent.
Wpływ dostarczania atraktantów sensorycznych prosiętom ssącym podczas laktacji i po odsadzeniu na wyniki wzrostu po odsadzeniu
Aromat w paszach: wpływ na spożycie paszy przez lochy, wydajność w laktacji, a następnie wydajność odsadzonych świń
Dni nieprodukcyjne czy dni nieefektywne?
Proponujemy bardziej bezpośredni wskaźnik, który pozwoli przyjrzeć się i przeanalizować problemy reprodukcyjne na fermie.
Wpływ suplementacji glicyną na odporność błon śluzowych i skład mikroflory jelitowej u prosiąt odsadzonych
Wieloetapowa produkcja trzody chlewnej: ocena jej wpływu po 25 latach od wdrożenia
Rozwój wieloetapowej produkcji trzody chlewnej w ciągu ostatnich 25 lat nie był zgodny z pierwotnymi założeniami.
Czynniki ryzyka zmiażdżenia różnią się dla prosiąt żywotnych i prosiąt o niskiej żywotności w kojcach porodowych wolnostanowiskowych
Subpopulacje (I z III): Jak znaleźć lukę w opłacalności produkcji trzody chlewnej
Od czego można zacząć, aby uzyskać nowe i wartościowe informacje na temat rentowności gospodarstwa (lub jej braku), których teraz nie monitorujemy? Z pewnością jednym z najważniejszych jest wizualizacja danych w nowy sposób.