Strona 3 - artykuły na temat środowisko
Farma Pedregales: innowacje w celu sprostania wyzwaniom w branży trzody chlewnej
Co możemy zrobić, aby sprostać wyzwaniom w branży? Wprowadzać innowacje, prowadzić badania i przybliżać naukę do praktyki.
Unijne ramy certyfikacji eliminacji dwutlenku węgla
Negocjatorzy Rady i Parlamentu Europejskiego osiągnęli dziś wstępne porozumienie polityczne w sprawie rozporządzenia mającego na celu ustanowienie pierwszych unijnych ram certyfikacji pochłaniania dwutlenku węgla.
Niemieckie programy pomocy państwa zatwierdzone w celu poprawy dobrostanu świń
Komisja Europejska zatwierdziła dwa niemieckie programy pomocy państwa o łącznej wartości 1 miliarda euro, mające na celu poprawę dobrostanu zwierząt w hodowli.
Korea Południowa dąży do ograniczenia emisji gazów cieplarnianych z przemysłu hodowlanego
Ministerstwo Rolnictwa poprawi przetwarzanie odpadów zwierzęcych, przekształcając je w bioenergię, biowęgiel i paliwa stałe.
Emisje (II): jak ograniczyć emisję gazów cieplarnianych i amoniaku na fermach świń
W niniejszym artykule opisano różne techniki, które można zastosować w celu zapobiegania emisji NH3 i CH4.
Polska: ostatni dzień naborów na wsparcie dla rolników
Jaką rolę powinien odgrywać przemysł paszowy w realizacji założeń programu One Health w produkcji wieprzowiny?
Przemysł paszowy ma do odegrania znaczącą i kluczową rolę w realizacji programu One Health w produkcji wieprzowiny na wielu poziomach.
Belgia: Komisja Europejska zatwierdza program wykupu dla hodowców trzody chlewnej
Komisja Europejska wydała ostateczną zgodę na drugi program dobrowolnego likwidowania ferm trzody chlewnej.
Argentyna sekwencjonuje kompletny genom odmiany soi niezmodyfikowanej genetycznie
Po raz pierwszy zsekwencjonowano kompletny genom niezmodyfikowanej genetycznie odmiany soi, co ma kluczowe znaczenie dla poprawy genetycznej i uzyskania wydajnych odmian.
Dane NAMI podkreślają ciągłą poprawę w amerykańskim sektorze mięsnym
North American Meat Institute opublikował swój drugi roczny raport na temat rozwoju amerykańskiego sektora mięsnego w obszarach wymagających ciągłego usprawniania.
Według Rabobank, emisje w chińskim łańcuchu dostaw wieprzowiny będą spadać
Restrukturyzacja gospodarstw rolnych oraz rozwój i wdrażanie technologii prawdopodobnie doprowadzą do 20% redukcji emisji gazów cieplarnianych w chińskim łańcuchu dostaw wieprzowiny.
Dania przedłuża termin przebudowy ferm trzody chlewnej
Projekty ulepszeń, które są w toku, ale nie zostały ukończone, będą miały dodatkowe 12 miesięcy na zakończenie.
Wpływ wielkości kojca, jego konstrukcji, ściółki, materiału wzbogacającego na czystość i jakość powietrza w tuczarniach świń
Nowa edycja targów SPACE we Francji
W Rennes odbyła się właśnie 37. edycja wystawy SPACE, na której w tym roku szczególny nacisk położono na energię.
Produkcja biogazu w gospodarstwie poprzez kofermentację: przykład opłacalności ekonomicznej i zrównoważonego rozwoju
Osiem lat temu Granja Capdevila Torrent Ramaders uruchomiła swoją biogazownię wykorzystującą kofermentację i jest obecnie przykładem opłacalności ekonomicznej i zrównoważonego rozwoju.