Dania pracuje nad nadzorowaną przez państwo etykietą żywności dot. klimatu
Dania ma być pierwszym krajem na świecie, który wprowadzi państwowe oznaczenia klimatyczne dla żywności.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zawartość jest klasyfikowana przez tagi, użyj ich, aby znaleźć informacje, których szukasz.
Dania ma być pierwszym krajem na świecie, który wprowadzi państwowe oznaczenia klimatyczne dla żywności.
Środki wsparcia obejmują wykorzystanie odłogów pod uprawę oraz pomoc dla przemysłu trzody chlewnej.
W odpowiedzi na zależność UE od importu nawozów Holandia proponuje Komisji uchylenie lub zmianę dyrektywy azotanowej.
Aby w perspektywie długoterminowej zmniejszyć zależność od importu nawozów, Parlament proponuje przejście na alternatywne, organiczne źródła składników odżywczych dla rolnictwa.
Kolumbijski Instytut Rolniczy (ICA), Narodowy Instytut Nadzoru Leków i Żywności (INVIMA) oraz Duńska Agencja ds. Weterynarii i Żywności (DVFA) podpisały nowy protokół w celu kontynuowania współpracy między Kolumbią i Danią w kwestiach weterynaryjnych i bezpieczeństwa żywności.
W 2020 r. spożycie produktów ekologicznych we Flandrii wzrosło o 14%, a ekologiczna produkcja wieprzowiny odnotowała znaczny wzrost.
Emisje gazów cieplarnianych (GHG) w UE z rolnictwa spadły o ponad 20% od 1990 r., ale od 2010 r. pozostają w stagnacji.
Holenderski eksport gnojowicy wzrósł w zeszłym roku o 8,2%, a wiodącym miejscem przeznaczenia była Belgia.
Wydalanie azotu i fosforu z gnojowicy świńskiej zmniejszyło się w 2020 r. ze względu na zmniejszenie liczby tuczników i tuczników.
Dania zobowiązała się do zmniejszenia emisji amoniaku o 24% w 2020 r. w porównaniu z 2005 r., aby spełnić normy amoniaku zawarte w dyrektywie UE NEC.
Po raz pierwszy cały system żywnościowy jest brany pod uwagę jako całość - od producentów po konsumentów.
Komisja Europejska opublikowała analizę „Badanie przyszłości zwierząt hodowlanych w UE: jak przyczynić się do bardziej zrównoważonego sektora rolnego?”, aby wnieść wkład do debaty na temat zrównoważonego rozwoju sektora hodowlanego.
Otrzymano łącznie 502 wnioski, z których 407 spełnia wymagane warunki.
Ważne przepisy mające na celu zwiększenie wydajności i nagradzanie ulepszeń środowiskowych w sektorze rolnym.
Strategia „od pola do stołu” leży u podstaw europejskiego zielonego porozumienia, mającego na celu uczynienie systemów żywności uczciwymi, zdrowymi i przyjaznymi dla środowiska.