Postępowanie żywieniowe zmniejszające emisje azotu
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Czy więcej dostępnej przestrzeni dla tuczników poprawia produkcję? Czy powinniśmy dążyć do posiadania jednorodnych grup wagowych? Niniejsze badanie ocenia wpływ różnych elementów na wydajność tuczu.
Opłacalność indywidualnego żywienia świń wydaje się trudna do osiągnięcia. Opisany system opiera się na zapewnieniu odrębnego sytemu żywienia dla określonych grup zwierząt. Chcesz poznać kryteria tworzenia grup?
Jakie składniki pokarmowe powinny być zawarte w dawce pokarmowej dla loch, aby stymulowały one wzrost płodu, produkcję mleka i siary oraz regulowały odpowiedź immunologiczną.
Niedobór poziomu izoleucyny w paszy o niskiej zawartości surowego białka może zagrozić wzrostowi i stosunkowi przyrostu do spożycia paszy u prosiąt.
Mączki sojowe z USA, Brazylii i Argentyny, czyli głównych eksporterów, mogą znacznie różnić się pod względem zawartości składników odżywczych.