Jak oceniasz wpływ probiotyków na twoje świnie?
Czynniki, które należy wziąć pod uwagę przy określaniu, czy probiotyki pomogą osiągnąć cele gospodarstwa w zakresie wzrostu, zdrowia i dobrostanu zwierząt.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Czynniki, które należy wziąć pod uwagę przy określaniu, czy probiotyki pomogą osiągnąć cele gospodarstwa w zakresie wzrostu, zdrowia i dobrostanu zwierząt.
W jaki sposób liczba świń przypadających na otwór karmnika i wielkość grupy wpływa na wydajność wzrostu oraz uszkodzenia uszu i ogona?
Karmienie sfermentowanym owsem prosiąt odsadzonych może mieć korzystny wpływ na ich wzrost, strawność składników odżywczych i równowagę mikroorganizmów w jelicie krętym.
Przemysł trzody chlewnej musi przeciwdziałać obawom związanym ze zmianą klimatu i przedstawić dowody, że dokładamy starań, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko.
Jak możemy zwiększyć spożycie paszy przez lochy podczas laktacji w warunkach stresu cieplnego?
Podczas laktacji niezbędne jest zapewnienie lochom wystarczającej ilości wody, a także utrzymanie proporcji woda: pasza, co jest niezbędne do zmniejszenia utraty wagi u lochy i umożliwienia większego dziennego przyrostu prosiąt.
Sposób pobierania paszy zmienia się w ciągu dnia w zależności od pory roku.
Jak spożycie paszy przez lochę w dniach poprzedzających poród wpływa na masę urodzeniową prosiąt i masę odsadzeniową?
Harmonizacja krótko- i długoterminowej kontroli spożycia paszy wymaga precyzyjnie dostrojonego układu chemosensorycznego zdolnego do komunikacji z mózgiem.
Zmiana schematu pobierania paszy w trakcie laktacji ma ogromny wpływ na produkcyjność zwierząt.
Których składników pokarmowych powinno być więcej, a których mniej, w dawce żywieniowej w okresie przed i po odsadzeniu, aby odpowiednio stymulować odpowiedź immunologiczną i wzrost prosiąt.
Trzy główne podejrzenia obejmowały niski poziom witaminy E w paszy loch, zatrucie warfaryną lub plamica małopłytkowa.
Jakie składniki pokarmowe powinny być zawarte w dawce pokarmowej dla loch, aby stymulowały one wzrost płodu, produkcję mleka i siary oraz regulowały odpowiedź immunologiczną.
Jak, kiedy i dlaczego należy zwiększyć dawkę paszy? Co należy wziąć pod uwagę przy tworzeniu krzywych? Doświadczenie rolnika z pierwszej ręki z Can Ballau, który odpowiada na te i inne pytania.
Niedobór poziomu izoleucyny w paszy o niskiej zawartości surowego białka może zagrozić wzrostowi i stosunkowi przyrostu do spożycia paszy u prosiąt.
Dodatkowe dostarczanie składników odżywczych przez wodę jest szybką pomocą w okresach stresu.