Postępowanie żywieniowe zmniejszające emisje azotu
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Praca doktorska na Uniwersytecie w Mediolanie (Włochy), której promotorem była Luciana Rossi.
Wszystkie sektory hodowlane dążą do ograniczenia importu surowców białkowych. Mączki z owadów należą do kategorii skoncentrowanych źródeł białka, ale ich właściwości odżywcze są słabo udokumentowane. Ponadto próby włączenia ich do pasz dla trzody chlewnej były przedmiotem niewielu badań.
Włączenie suszonego młóta browarnianego do paszy nie tylko dostarcza białka, ale może zmniejszyć wpływ gnojowicy na środowisko.
Zwiększenie dywersyfikacji produkcji w UE wymaga dostępnych gruntów rolnych odpowiednich dla potrzebnych upraw.
Niniejsze badanie ocenia obecny stan i przyszłe perspektywy produkcji białka, koncentrując się na konwencjonalnych i alternatywnych źródłach białka dla żywności i pasz.
Belgijscy federalni i regionalni ministrowie rolnictwa zaprosili swoich europejskich kolegów do Belgii, aby omówić żywność, zwłaszcza białka, jako sektor strategiczny dla przyszłości Europy.
Wybór odpowiednich źródeł białka do paszy (przed) starterowej ma kluczowe znaczenie dla wspierania zdrowia jelit, zmniejszając zależność od dodatków paszowych.
Zielony Ład: Wchodzi w życie ustawa mająca na celu walkę z globalnym wylesianiem i degradacją lasów spowodowaną produkcją i konsumpcją w UE
Nawet 6 mln USD zostanie przeznaczone na budowę nowego zakładu, który zwiększy produkcję zrównoważonych produktów na bazie owadów przeznaczonych do karmienia zwierząt.