artykuły na temat kwasy-tłuszczowe
Modulacja mikrobioty i zmniejszenie zjadliwości S. Suis. Jaki mechanizm może za tym stać?
Modulacja mikrobioty wydaje się wpływać na obecność S. Suis i ekspresję jego czynników wirulencji.
333 Emerging voices - osobnicze i żywieniowe czynniki wpływające na jednorodność i wydajność produkcji świń iberyjskich
Badanie na poziomie fenotypowym i genotypowym implikacji rozwoju wewnątrzmacicznego prosiąt we wzroście postnatalnym. Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej UCM, Hiszpania, pod kierunkiem Antonio Gonzaleza de Bulnesa, Cristiny Óvilo Martín i Beatriz Isabel Redondo.
Wpływ suplementacji monolaurynianem alfa-glicerolu podczas późnej ciąży i laktacji na lochę, mleko i prosięta
Dieta i oś mikrobiota-jelita-mózg w odniesieniu do gryzienia ogona u świń
Olej rybi w diecie loch jako strategia modyfikacji składników odpornościowych w siarze i mleku
Wpływ podawanego w paszy maślanu sodu lub heptanianu sodu chronionego MCFA na stan zdrowia jelit u prosiąt odsadzonych, narażonych na E. coli F4+
Prawidłowe funkcjonowanie jelit: wzmocnienie funkcji bariery ochronnej i odpowiedzi immunologicznej.
Probiotyki i aminokwasy usprawniają barierę obronną jelit. Kwasy tłuszczowe omega-3, osocze, probiotyki, prebiotyki, itp. wzmacniają odpowiedz immunologiczną organizmu.