artykuły na temat żywienie w Streszczenia
Wpływ żywienia błonnikiem fermentowalnym na skład mikrobiologiczny kału i produkcję kwasu octowego u świń
Analiza wpływu organicznej mieszanki mineralnej na równowagę antyoksydacyjną, zdrowie układu odpornościowego i wydajność loch i potomstwa
Poprawa wzrostu i zdrowia jelit u prosiąt w wieku okołoodsadzeniowym: wpływ enzymatycznie przetworzonych drożdży i tlenku cynku
Wpływ długołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3 na różnorodność i skład drobnoustrojów w kale loch, siarze, mleku i kale prosiąt ssących
333 Emerging Voices - wpływ włączenia mączki Tenebrio molitor do diety świń
Praca doktorska na Uniwersytecie w Mediolanie (Włochy), której promotorem była Luciana Rossi.
Wpływ różnych źródeł suplementacji metioniny w dietach dla świń na wydajność wzrostu, cechy tuszy, wydajność rozbioru i jakość mięsa
Różnorodność smakowa: wpływ na spożycie i smakowitość paszy komercyjnej u prosiąt
Wpływ różnych źródeł białka w diecie na wydajność wzrostu, zdolność antyoksydacyjną, odporność, mikrobiotę kałową i metabolity u odsadzonych prosiąt
Korzyści i wyzwania związane ze stosowaniem wysłodków buraczanych w diecie loch prośnych
Wykorzystanie azotu u loch prośnych: Wpływ błonnika pokarmowego, poziomu białka surowego i etapu ciąży
Ujemna różnica kationowo-anionowa w diecie i suplementacja kalcydiolem w dietach przejściowych podawanych lochom i jej wpływ na przeżywalność prosiąt, masę ciała prosiąt i metabolizm loch
333 Emerging voices - Suplementacja tributyryną jako funkcjonalnym dodatkiem paszowym pozytywnie wpływa na wyniki wzrostu, stan metaboliczny i mikrobiotę jelitową u odsadzonych prosiąt
Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach, Università degli Studi di Milano (Włochy), pod kierunkiem Luciany Rossi.