Strona 21 - artykuły na temat żywienie
Wpływ diety z niską zawartością żelaza, a dużą fitazy na parametry prosiąt
Podawanie lochom w laktacji przefermentowanej soi i kukurydzy
Obniżenie prognoz dla unijnej produkcji zbóż 2018/2019
EU : Produkcja mieszanek paszowych w 2017r. Prognozy na bieżący rok.
Wpływ różnych poziomów witaminy D w diecie na jakość nasienia knura
Niestrawione białko pokarmowe wpływa na zdrowie świń
Stosowanie niskich poziomów wysoce strawnego białka paszowego z pewnymi probiotykami może być dobrą strategią w obliczu ograniczeń w stosowaniu antybiotyków w paszy.
Mikrobiom jelit świń
Jest bardzo prawdopodobne, że przemysł żywienia świń zostanie ukształtowany w najbliższej przyszłości przez badanie mikrobiomu.
Pasze lecznicze: nowe zasady walki z walki z opornością na środki przeciwdrobnoustrojowe
Rosja: dobre prognozy dla eksportu pszenicy
Komisja zrzuca plan drastycznego obniżenia zawartości miedzi w paszy dla prosiąt
Wpływ podaży aminokwasów i energii w późnej ciąży na masę urodzeniową prosiąt i parametry reprodukcyjne
Zwiększenie spożycia paszy w późnej ciąży poprawia nieznacznie przyrost masy ciała loszek i loch i zwiększa częstość urodzeń martwych prosiąt.
Probiotyczny fermentat kukurydzy podawany od wczesnego odsadzenia do końca tuczu
Owady jako alternatywny surowiec paszowy dla świń
Produkty uzyskane z owadów mają wysoki udział białka surowego: 40-44% w przypadku larw muchy Hermetia illucens, lub do 60% w przypadku larw meszek i koników polnych, a nawet sięgające 70% w przypadku jedwabników.