Strona 26 - artykuły na temat żywienie
UE: Posłowie przeciwstawiają się nowemu zezwoleniu dotyczącemu kukurydzy GMO
Zastosowanie organicznych pierwiastków śladowych w diecie loch
Dostarczanie pierwiastków śladowych na odpowiednim poziomie w ich postaci organicznej jest niezbędne dla obecnie występujacych, wysokoplennych loch. Udowodniono, że wpływają na zwiększenie wielkości miotu, jak również zmniejszenie epizodów kulawizn, a co za tym idzie przedwczesnego brakowania.
GMO: Parlament odrzuca wniosek o krajowym zakazie importu
EFSA: owady jako żywność i pasza: jakie niesie ze sobą ryzyko?
Poprawa wartości odżywczej diety świń przez zastosowanie fermentacji i dodanie enzymów
FAO: oczekiwana produkcja zbóż w 2015 roku
Wpływ organicznego kompleksu żelaza na wydajność rozrodczą i poziom żelaza u prosiąt ssących.
Unia Europejska: wniosek dotyczący rozporządzenia w sprawie GMO
Import GMO: posłowie sprzeciwiają się projektowi ustawy, potrzebny plan B
Rabobank: popyt na mięso, ryby i nabiał wzrasta, podobnie jak na paszę białkową
FAO: pozytywne perspektywy dla upraw w 2015 roku
Unia Europejska:zakazanie nie tylko klonowania zwierząt, ale też żywności i pasz
Poodsadzeniowa enterotoksemia E.coli: żywienie jako czynnik predysponujący.
Wzajemne oddziaływanie pomiędzy strategią żywienia a występowaniem / nasileniem objawów klinicznych związanych z E.coli po odsadzeniu.