Wnioski z Dialogu Strategicznego na temat przyszłości rolnictwa w Unii Europejskiej
Przedstawiono wyniki strategicznego dialogu na temat przyszłości rolnictwa w Unii Europejskiej, kluczowego spotkania dla sektora rolnego na całym kontynencie.
Wiadomości, wydarzenia i raporty z najważniejszych zdarzeń w branży trzody chlewnej.
Kalendarz zawiera wszystkie wydarzenia dotyczące sektora produkcji świń. Informacje mogą być sortowane w celu ułatwienia wyszukiwania niezbędnych informacji
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Newsletter o trzodzie na Twoim mailu
Zdrowie świń: wiadomości i artykuły o PRRS, PCV2, bioasekuracji, itp., przewodnik po chorobach świń, atlas patologii, przypadki kliniczne…
Obrazowy i praktyczny przewodnik krok po kroku, jak przeprowadzić badanie sekcyjne świni.
Wszystkie informacje na temat afrykańskiego pomoru świń (ASF) na 3trzy3, a także linki zewnętrzne.
Opis najważniejszych chorób świń
Zdjęcia najważniejszych chorób świń
Narzędzie do diagnozowania chorób świń
Kalkulator do obliczania ilości leku do podawania w wodzie do picia.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Ceny świń w poszczególnych krajach. Produkcja i handel wieprzowiną. Wiadomości dotyczące rynku świń i surowców.
Aktualne ceny świń. Tu możesz znaleźć ceny świń z ponad 20 krajów Europy, Ameryki i Azji.
Dane liczbowe i tendencje w zakresie liczebności trzody chlewnej, produkcji wieprzowiny, rynek wieprzowiny itp.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Artykuły dotyczące pasz i żywienia, opis surowców i dodatków do pasz dla trzody chlewnej. Ceny surowców.
Globalne dane dotyczące produkcji i handlu dla najważniejszych surowców
Użyj tego narzędzia do zdiagnozowania problemów z współczynnikiem konwersji paszy. Kliknij na schemat blokowy lub na przyciski w tekście, aby poruszać się po różnych częściach narzędzia.
Comiesięczny newsletter z najnowszymi postępami w żywieniu świń
Artykuły dotyczące genetyki i rozrodu: doskonalenie genetyczne, genomika, sztuczna inseminacja, stosowanie hormonów.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zarządzanie fermą świń, planowanie pracy w każdym z etapów produkcji: zarządzanie na sektorze loch ciężarnych, porodowym, prosiąt odsadzonych i tuczników.
Narzędzie do obliczania współczynnika remontu stada podstawowego.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Pomieszczenia i sprzęt do hodowli świń: zaprojektowanie pomieszczeń, kontrola środowiska, systemy karmienia itp.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Przedstawiono wyniki strategicznego dialogu na temat przyszłości rolnictwa w Unii Europejskiej, kluczowego spotkania dla sektora rolnego na całym kontynencie.
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Przeprowadziliśmy wywiad z Jesúsem Etxartem, aby porozmawiać o najnowszych zaleceniach dotyczących zarządzania lochami DanBred.
Praca doktorska na Uniwersytecie w Mediolanie (Włochy), której promotorem była Luciana Rossi.
Wszystkie sektory hodowlane dążą do ograniczenia importu surowców białkowych. Mączki z owadów należą do kategorii skoncentrowanych źródeł białka, ale ich właściwości odżywcze są słabo udokumentowane. Ponadto próby włączenia ich do pasz dla trzody chlewnej były przedmiotem niewielu badań.
Jesteśmy zawsze na bieżąco z najnowszymi osiągnięciami w dziedzinie żywienia zwierząt.
Włączenie suszonego młóta browarnianego do paszy nie tylko dostarcza białka, ale może zmniejszyć wpływ gnojowicy na środowisko.
Ubojnia podejrzewała problemy związane z dobrostanem zwierząt, ponieważ podczas kontroli partii świń stwierdzono dużą liczbę zagojonych, złamanych żeber.
Pierwsze zaktualizowane szacunki dotyczące światowych upraw kukurydzy i soi praktycznie nie zmieniły się w porównaniu z poprzednim raportem.
Josep Gasa i Josep Casanovas komentują ostatnie badania dotyczące wpływu spożycia paszy po odsadzeniu, zarówno z perspektywy akademickiej, jak i praktycznej.