artykuły na temat włokno
Wykorzystanie azotu u loch prośnych: Wpływ błonnika pokarmowego, poziomu białka surowego i etapu ciąży
Czy błonnik pokarmowy w diecie ciążowej może zmieniać mikrobiotę jelitową, wydajność i stan zapalny u loch i prosiąt?
Diety ciążowe zawierające 15% aleuronu pszennego poprawiają sytość poposiłkową, wydajność loch. i obniżają stres
Wpływ suplementacji błonnikiem pokarmowym u ciężarnych loch na wzrost płodu oraz rozwój i funkcjonowanie łożyska poprzez szlak sygnalizacji serotoninowej
Dieta i oś mikrobiota-jelita-mózg w odniesieniu do gryzienia ogona u świń
Wpływ dodatku błonnika w diecie prosiąt odsadzonych
Stosowanie błonnika pokarmowego może być dobrą strategią kontroli biegunki poodsadzeniowej, ale jaki rodzaj błonnika jest skuteczny?
Wpływ diety bogatej w błonnik pokarmowy w okresie okołoporodowym i laktacji na zdrowie i użytkowość loch
Wpływ dodatku błonnika na zachowania socjalne loch utrzymywanych w grupie i ich użytkowość w okresie laktacji
Uzupełnienie diety prosiąt przed odsadzeniem błonnikiem nie poprawiło odporności na enterotoksynę E. coli
Wpływ różnych rodzajów błonnika w okresie ciąży i laktacji na wydajność i parametry badań surowicy loch
Wycofywanie tlenku cynku - strategiczne wykorzystanie błonnika pokarmowego w wysokobiałkowej paszy dla prosiąt odsadzonych
Prawidłowe zbilansowanie błonnika pokarmowego w celu wsparcia zdrowia jelit ma potencjał jako narzędzie dietetyczne, gdy farmaceutyczne poziomy tlenku cynku nie są już dozwolone w paszach dla prosiąt.
Owies fermentowany w żywieniu świń
Karmienie sfermentowanym owsem prosiąt odsadzonych może mieć korzystny wpływ na ich wzrost, strawność składników odżywczych i równowagę mikroorganizmów w jelicie krętym.
Błonnik w diecie jest ważny dla wydajności oproszenia i produkcji siary
Błonnik w diecie poprawia wydajność produkcji siary loch i pomaga zmniejszyć długość porodu. Ale ... ile gramów błonnika zaleca się podawać lochom w ciągu ostatniego tygodnia przed porodem?
Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego: stymulacja kolonizacji przewodu pokarmowego korzystną florą bakteryjną
W jaki sposób można wpływać na rozwój mikrobioty oddziałującej korzystnie zarówno na organizm świni, jak i efektywność proprodukcji? Który moment jest najlepszy do podjęcia takich działań?