Guillem Burset

International pork trade - Hiszpania Autor

Urodził się 7 lipca 1953 r. w Cassà de la Selva (Girona).

Jest inżynierem techniki rolniczej (dyplom technika uzyskał w 1973 r. w Szkole w Barcelonie), choć nigdy nie pracował w tym charakterze.

Guillem Burset rozpoczął swoją drogę zawodową jako kierownik w firmie Jaume Abras, S.A. (masarnia mięsa wieprzowego), gdzie pozostał od 1977 do 1989 roku. W tym czasie został wybrany na prezydenta FECIC (Katalońskiej Federacji Przemysłu Mięsnego), pełniąc tę funkcję od 1986 do 1989 roku.

W 1990 r. pracował jako kierownik w hiszpańskim przedstawicielstwie międzynarodowej duńskiej firmy ESS-FOOD, która w tamtym czasie była pierwszą firmą handlującą wieprzowiną na świecie. W ESS-FOOD Hiszpania pozostał do grudnia 1993 roku.

W 1994 r. został wspólnikiem-założycielem firmy Grup Unexporc, S.A., która powstała w celu eksportu hiszpańskiej wieprzowiny. Grup Unexporc, S.A. jest jednym z liderów w tej działalności, w oparciu o produkcję jej głównych udziałowców: Cárnica Batallé i Matadero Frigorífico Avinyó.

W 2005 r. Guillem Burset opuścił Grup Unexporc, S.A., aby stworzyć własną firmę zajmującą się międzynarodowym handlem wieprzowiną.

W trakcie swojej kariery zawodowej uczestniczył w wielu kongresach jako prelegent, zawsze mówiąc o światowym handlu wieprzowiną (Pfizer Forum, UAB, Europorc...).

Guillem Burset jest entuzjastą szachów.

Zaktualizowane CV 03-paź-2013

TwitterLinkedinTelegramTelegram
polubieniakomentarze
udostępnij
Moje ulubione

Witamy na 333

Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.

Świętujemy 155864 użytkowników na 333!

Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?
Polecane konta
3trzy3

3trzy3

Firma - Polska